Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μοιραίο φονικό λάθος από το ΝΑΤΟ

Μοιραίο φονικό λάθος από το ΝΑΤΟ
Επίθεση στο Αφγανιστάν ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.12.2009 | 16:24
Πρώτη δημοσίευση: 28.12.2009 | 16:24

Ένα λάθος των Νατοϊκών δυνάμεων κόστισε τη ζωή όχι σε Ταλιμπάν, αλλά σε αθώους πολίτες.

Δέκα αφγανοί πολίτες, ανάμεσά τους οκτώ μαθητές, σκοτώθηκαν σε επιχείρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάι, καταδικάζοντας την επίθεση. 

"Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σε μια σειρά από επιχειρήσεις των διεθνών δυνάμεων στην επαρχία Κουνάρ, σκοτώθηκαν το Σάββατο δέκα πολίτες, μεταξύ των οποίων οκτώ μαθητές", αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία.

Οπως δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο διοικητής της επαρχίας Κουνάρ, πρόκειται περί αεροπορικής επιδρομής που εξαπέλυσαν οι νατοϊκές δυνάμεις στην κακοτράχαλη αυτή περιοχή όπου επιχειρούν οι Ταλιμπάν.

"Είναι πολύ τραχειά περιοχή, δεν μπορούμε να πάμε εκεί εξαιτίας της παρουσίας των Ταλιμπάν. Γέροντες του χωριού μας είπαν ότι σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι στη διάρκεια της αεροπορικής επίθεσης, από αυτούς οκτώ ήταν μαθητές", είπε ο Σάγιεντ Φαζλούλαχ Ουαχέντι.

Την Κυριακή εκπρόσωπος της νατοϊκής δύναμης Isaf δήλωσε ότι αυτή δεν πραγματοποίησε επιχειρήσεις στην εν λόγω περιοχή στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο