Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Μόνο οι παραλίες θα μείνουν στην Κύπρο ως πηγή εισοδήματος”, προβλέπει ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών

“Μόνο οι παραλίες θα μείνουν στην Κύπρο ως πηγή εισοδήματος”, προβλέπει ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2013 | 16:08

Ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, Άντερς Μποργκ, υποστήριξε σήμερα ότι η οικονομία της Κύπρου βασίζεται αποκλειστικά στις τράπεζες και στις. . . παραλίες και ότι η οικονομική κρίση δεν θα αφήσει στη χώρα παρά μόνο τον τουρισμό ως πηγή εισοδήματος.

Στην Κύπρο "έχουν μόνο έναν χρηματοπιστωτικό τομέα και παραλίες. Τώρα που ο χρηματοπιστωτικός τομέας βρίσκεται σε πορεία κλεισίματος, δεν θα έχουν παρά μόνο τις παραλίες", είπε ο Μποργκ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Σβένσκα Ντάγκμπλαντεντ. "Η Ευρώπη έχει βαθιά και δομικά προβλήματα που πρέπει να ρυθμιστούν μέσω της αναδιοργάνωσης του κοινωνικού μοντέλου στη νότια Ευρώπη", πρόσθεσε.

Ο Σουηδός υπουργός εξήγησε ότι για την Ιταλία, παραδείγματος χάρη, ο ίδιος θα προέβλεπε ότι απαιτούνται 10-15 χρόνια σκληρής δουλειάς για μεταρρυθμίσεις.

Η Κύπρος αναζητεί σήμερα μια εναλλακτική λύση, μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο του σχεδίου επιβολής έκτακτου φόρου στις τραπεζικές καταθέσεις που θα χρηματοδοτούσε ένα μεγάλο μέρος του σχεδίου διάσωσης της κυπριακής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Financial Times: Τα τέσσερα πιθανά σενάρια για την Κύπρο μετά το όχι στο κούρεμα

SPD: Η Μέρκελ οδήγησε την ευρωζώνη στο απόλυτο χάος

Σκληρό παζάρι στην Μόσχα! Τι ζητούν οι Ρώσοι - Μέρκελ: "Λυπάμαι αλλά σέβομαι την απόφαση της Κύπρου - Οι τραπεζες σας πάντως δεν την βγάζουν"

Ποια ανταλλάγματα ζητάει η Ρωσία για να σώσει την Κύπρο

ΕΚΤ: Λεφτά μόνο με ανακεφαλαιοποίηση – Δε ζητήσαμε κούρεμα «μικρών» καταθέσεων

Δραματικές διαβουλεύσεις στις 2 άκρες της Ευρώπης! Ο Σαρρής στην Μόσχα και η Τρόικα στον Αναστασιάδη!    Διαδώστε αυτό το άρθρο