Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μόντι: “Η Φέκτερ είναι απαράδεκτη”

Μόντι: “Η Φέκτερ είναι απαράδεκτη”
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.06.2012 | 17:41
Πρώτη δημοσίευση: 12.06.2012 | 17:41

Απαράδεκτα κρίνει ο πρωθυπουργός Μόντι τα σχόλια της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών Φέκτερ περί προσφυγής της Ρώμης στα ευρωπαϊκά ταμεία

 Ο πρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Μάριο Μόντι χαρακτήρισε σήμερα «εντελώς ανάρμοστα» τα σχόλια της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών Μαρίας Φέκτερ, με τα οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ιταλία να αναγκασθεί να προσφύγει στον μηχανισμό βοήθειας, προτού σπεύσει αργότερα να ανασκευάσει τις δηλώσεις της.

    «Δεδομένου ότι θεωρώ ως εντελώς ανάρμοστο ένας, ή μία, υπουργός Οικονομικών ενός κράτους-μέλους της ΕΕ να σχολιάζει έτσι την κατάσταση ενός άλλου κράτους-μέλους, δεν θα κάνω σχόλια για τις δηλώσεις της υπουργού», τόνισε ο Μόντι, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της κοινής του συνέντευξης Τύπου με την Ελβετή πρόεδρο Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ.

    Χθες βράδυ, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας της, η Αυστριακή υπουργός δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ιταλία να αναγκαστεί με τη σειρά της να προσφύγει σε δανεισμό από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η ίδια πάντως ανασκεύασε με σημερινές δηλώσεις την τοποθέτησή της, σημειώνοντας πως δεν έχει «κανένα στοιχείο» ότι η Ρώμη πρόκειται να καταθέσει σχετικό αίτημα για οικονομική βοήθεια.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο στόχαστρο της Φέκτερ η Ιταλία

Λεφτά τέλος-Δεν θέλουμε αναρχία στην Ελλάδα'' - Οικονομία

Φέκτερ: Οχι σε αλλαγές στο "ελληνικό πακέτο βοήθειας και λιτότητας" - Οικονομία

Η Φέκτερ ξαναχτύπησε: “Οι εκλογές αποτελούν «ντε φάκτο» δημοψήφισμα για το ευρώ” - Οικονομία

Φέκτερ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μία λύση ακριβή - Κόσμος

"Κομανέτσι" η αυστριακή υπουργός Οικονομικών - Αγάπησε ξαφνικά την Ελλάδα - Κόσμος
   Διαδώστε αυτό το άρθρο