Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μόντι: «Σώσαμε την Ιταλία από την καταστροφή»

Μόντι: «Σώσαμε την Ιταλία από την καταστροφή»
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.12.2012 | 15:02
Πρώτη δημοσίευση: 26.12.2012 | 14:02

Ο Μάριο Μόντι έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι ήρθε η ώρα για την ανανέωση της ιταλικής πολιτικής.

Το δικό του μήνυμα εν όψει των εκλογών θέλησε να στείλει ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, μέσω του Twitter.
Όπως αναφέρει: «Σώσαμε την Ιταλία από την καταστροφή» και προσθέτει: «Τώρα πρέπει να ανανεώσουμε την πολιτική. Το να παραπονιόμαστε συνεχώς δεν έχει νόημα, να προσφέρουμε την συμβολή μας ναι. Ας ξεκινήσουμε την άνοδο, λοιπόν, προς τον στίβο της πολιτικής».

Χθες, ο Μάριο Μόντι επικοινώνησε τηλεφωνικά για τις χριστουγεννιάτικες ευχές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στον οποίο εξέφρασε «ευγνωμοσύνη για τον υψηλό ρόλο ηθικής και θεσμικής καθοδήγησης» που συνέχισε να παίζει και κατά τη διάρκεια του απερχόμενου έτους.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε ανάλογες σύντομες συνομιλίες σε εγκάρδιο τόνο με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον επικεφαλής της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι. «Ελπίζουμε το 2013 οι Ιταλοί να μην ξαναπέσουν στις παγίδες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι» δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης Πιερφερνρινάντο Καζίνι, ο οποίος έχει ανακοινώσει την πλήρη υιοθέτηση του «πολιτικού μανιφέστου» του Μάριο Μόντι.

Σύμφωνα με τον Καζίνι, «τα συμφέροντα της χώρας δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε από μια πολιτική συμμαχία που να ρέπει υπερβολικά προς τα αριστερά, με ιδεολογικές συνταγές που όλοι νόμιζαν ότι ανήκαν πλέον στο παρελθόν».

Τέλος ο Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, του προοδευτικού «Δημοκρατικού Κόμματος», θεωρεί ότι «η πολιτική στράτευση του Μόντι δεν θα αλλάξει σημαντικά τις μέχρι τώρα ισορροπίες, αφού η πραγματική αναμέτρηση θα είναι αυτή ανάμεσα στην μπερλουσκονική παράταξη και στην κεντροαριστερά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν ξετρέλανε τους Ιταλούς το μισό “ναι” του Μόντι

Μόντι:Είμαι διαθέσιμος για πρωθυπουργός


   Διαδώστε αυτό το άρθρο