Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπάχαλο με τις εταιρείες που μπαίνουν στο Υπερταμείο – Και ο ΟΣΕ στις ιδιωτικοποιήσεις

Μπάχαλο με τις εταιρείες που μπαίνουν στο Υπερταμείο – Και ο ΟΣΕ στις ιδιωτικοποιήσεις

Και ο ΟΣΕ είναι τελικά μέσα στις επιχειρήσεις που περνάνε με το πρώτο κύμα στο υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων. Κάτι που έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αποκαθιστώντας τον λάθος πίνακα με τις επιχειρήσεις που περνάνε στο ΕΔΗΣ που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χιουλιαράκης ως παράτημα Δ, που μετά με νέα νομοθετική βελτίωση έγινε Β, και τελικά αντικαταστάθηκε από τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από τρείς με τέσσερις ώρες αντιδικίας για το τι γίνεται με τα Παρατήματα που απουσιάζουν και ποιες είναι οι επιχιερήσεις που θα πάνε στο Υπερταμείο έκανε την εξής παρέμβαση:«τα πράγματα είναι απλά (!) έχουν γίνει και λάθη γιατί είναι ένα τεράστιο νομοσχέδιο και θα ήθελα να διευκρινίσω.

Στο Παράρτημα που σας οι επιχειρήσεις που μεταβιβάζονται στην ΕΔΗΣ είναι: ΟΑΣΑ, ΟΣΥ , ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ(!), ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ. Οι άλλες επιχειρήσεις του Β Μέρους δεν είναι μέσα στο νομοσχέδιο καθώς θα μεταβιβαστούν σε επόμενο διάστημα γιατί ακόμα είναι στην διαπραγμάτευση μεταξύ υμών και των Θεσμών. Το άρθρο 197 του νομοσχεδίου αναφέρετε στις μετοχές και το άρθρο 198 στις συμβάσεις που είναι οι εταιρείες….» και επιχειρώντας να ασκήσει κριτική στα κόμματα της Αντιπολίτευσης είπε «δυστυχώς αυτές οι δύο ώρες πήγαν χαμένες μέσα από αντεγκλήσεις και φωνές και ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας θα μπορούσε να εξηγήσει στους βουλευτές της ΝΔ τον όρο που λέμε εμείς οι οικονομολόγοι για το “κόστος του χρόνου”…»

Μόνο που και σε αυτή την παρέμβασή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου πάλι η Κυβένηση τα μπέρδεψε… καθώς πρόσθεσε μια ακόμα μεγάλη επιχείρηση τον ΟΣΕ! Μετά από αρκετή ώρα διαβουλεύσης … για το εάν και ο ΟΣΕ είναι μέσα στις επιχειρήσεις που περνάνε στο ΕΔΗ , ο κ. Τσακαλώτος τελικά το επιβεβαίωσε.

Μάλιστα κατέθεσε και νέο «διορθωτικό» έγγραφο που αναφέρει ότι «οι επιχειρήσεις που μεταβιβάζονται στην ΕΔΗΣ είναι ΟΑΣΑ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ΟΣΕ ΑΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ ΑΕ» «εξαφανίζοντας» όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που είναι υπό συζήτηση και υπήρχαν στο αρχικό έγγραφο! Σύμφωνα με συνεργάτιδα του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, η εξήγηση ήταν πως από λάθος κατατατέθηκε από τον κ. Χουλιαράκη ως Παράτημα Δ ήταν ένα εσωτερικό σημείωμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε