Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέο video ντοκουμέντο από το Bataclan της Κωνσταντινούπολης! Η στιγμή που ο μακελάρης μπαίνει πυροβολώντας στο Reina

Νέο video ντοκουμέντο από το Bataclan της Κωνσταντινούπολης! Η στιγμή που ο μακελάρης μπαίνει πυροβολώντας στο Reina

– Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή που ο δράστης μπαίνει με το καλάσνικοφ στα χέρια στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης
– Δυο άνδρες προσπαθούν να προφυλαχθούν από τα πυρά
– Στο νέο video ο άνδρας δεν φαίνεται να φορά στολή Άγιου Βασίλη
– Άλλαξε πέντε γεμιστήρες στα επτά λεπτά που πυροβολούσε ακατάπαυστα
– Άφησε στο Reina το καλάσνικοφ με το οποίο θέρισε 39 ζωές
– Είχε ερευνήσει το χώρο πριν κάνει την επίθεση
– Παραμένει ασύλληπτος και οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του
– Θεωρούν πως κατάγεται από το Τουρκιστάν και είναι μέλος του πλέον σκληρού πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους

Ένα ακόμη video από την τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης, στις ακτές του Βοσπόρου, λίγη ώρα αφού είχε αλλάξει ο χρόνος και εκατοντάδες άνθρωποι γιόρταζαν την έλευση του νέου χρόνου. Μια τρομοκρατική επίθεση που θυμίζει το Bataclan στο Παρίσι και το Pulse στο Ορλάντο.

Ο δράστης φαίνεται να μπαίνει τρέχοντας με το καλάσνικοφ στα χέρια και πυροβολεί κατά πάντων. Πριν μπει στο Reina, είχε σκοτώσει έναν αστυνομικό και έναν πολίτη. Στη συνέχεια, μπήκε στο νυχτερινό κέντρο και θέρισε 39 ζωές. Οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 69 και πολλοί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Όταν πια μπήκε στο εσωτερικό του νυχτερινού κέντρου, ένα από τα πιο γνωστά και κοσμοπολίτικα στέκια της Κωνσταντινούπολης, άρχισε να γαζώνει τους θαμώνες προκαλώντας χάος και πανικό. Κάποιοι από εκείνους που επέζησαν, έπεσαν στο Βόσπορο για να σωθούν. Οι αρχικές αναφορές πως ο δράστης φορούσε στολή Άγιου Βασίλη δεν επιβεβαιώνονται τελικά. Το είχε πει νωρίτερα και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπεναλί Γιλντιρίμ, σημειώνοντας επίσης ότι ο δράστης άφησε στον τόπο του εγκλήματος και το όπλο του!

Μέσα σε επτά λεπτά, ο δράστης θερίζει 39 ζωές. Οι αρχές χαρακτηρίζουν τον δράστη επαγγελματία. Ψύχραιμος έκανε την επίθεση, άλλαξε πέντε γεμιστήρες και όταν πια σταμάτησε να πυροβολεί, επιχείρησε να αλλάξει ρούχα και εκμεταλλευόμενος τον πανικό, κατάφερε να διαφύγει. Υπάρχουν μαρτυρίες πως ενώ όταν μπήκε φορούσε σκούρο σακάκι και παντελόνι, βγήκε με λευκό σακάκι. Δεν αποκλείεται μάλιστα πριν ξεκινήσει την επίθεση, να είχε κάνει έρευνα στο χώρο, κάτι που θυμίζει το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο Pulse στο Ορλάντο των ΗΠΑ! Εξαιτίας αυτού, οι υποψίες στρέφονται στην τζιχαντιστική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά οι αρχές δεν αποκλείουν την Αλ Κάιντα.

Οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι ο δράστης, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα, κατάγεται από το Τουρκιστάν και είναι μέλος του πλέον σκληρού πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φωτογραφίες δράστη λήφθηκαν στον έλεγχο του διαβατηρίου κατά την είσοδό του στην Τουρκία, άγνωστο πότε.

Είναι η πρώτη φορά που στην Κωνσταντινούπολη μια τρομοκρατική επίθεση στρέφεται σε ένα κλαμπ της εμβέλειας του Ρέινα που είναι σύμβολο του δυτικού τρόπου ζωής και της υψηλής κοινωνίας. Η φήμη του κλαμπ έχει προ ετών ξεπεράσει τα σύνορα της Τουρκίας και οι περισσότεροι που επισκέπτονται την Πόλη θα περάσουν έστω για μια βραδιά από εκεί. Κυρίως η διεθνής τζετ σετ.

Ντοκουμέντα φρίκης

Το νέο video από τη στιγμή της επίθεσης δεν είναι το μοναδικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας. Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τα λεπτά πριν και μετά το μακελειό. Video μόλις 5 δευτερολέπτων κάνει ήδη το γύρο του κόσμου. Δείχνει τον δράστη, ντυμένο Άγιο Βασίλη, να περιφέρεται μέσα στο νυχτερινό κέντρο δευτερόλεπτα μετά την επίθεση. Ο χώρος θυμίζει περισσότερο εμπόλεμη ζώνη. Τίποτα δεν κινείται εκτός από τον μακελάρη, ο οποίος κοιτά δεξιά κι αριστερά, ίσως ψάχνοντας περισσότερα υποψήφια θύματα

Παράλληλα, ένα βίντεο που έχει διαρρεύσει δείχνει την στιγμή που ξεκινούν όλα. Στις εικόνες φαίνεται η είσοδος του νυχτερινού κέντρου, όπου βρίσκονται τόσο εργαζόμενοι, όσο και άνθρωποι που περιμένουν να μπουν. Ο δράστης πλησιάζει και “πέφτουν” οι πρώτοι πυροβολισμοί, ενώ στη συνέχεια μπαίνει στο κέντρο και σκοτώνει δεκάδες ακόμη ανθρώπους, ανοίγοντας πυρ στα “τυφλά”.

Την ίδια ώρα, έχουν ήδη κυκλοφορήσει και βίντεο που αποτυπώνουν τις δραματικές στιγμές μετά το μακελειό, με πτώματα στο έδαφος και πανικό να επικρατεί…

Δείτε τις εικόνες – Προσοχή, είναι ιδιαίτερα σκληρές

Αλλά και video που δείχνουν τον κόσμο που βρέθηκε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Reina για να γιορτάσει το νέο χρόνο. Πως το κέντρο ήταν γεμάτο ζωή, ανθρώπους χαρούμενους και γεμάτους ελπίδα για τη νέα χρονιά. Μια ελπίδα που δολοφονήθηκε από τις σφαίρες του μακελάρη!

Οι φωτογραφίες του δράστη

Φωτογραφίες ενός νεαρού άνδρα ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη λίγες ώρες μετά την αλλαγή του νέου χρόνου σε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα της πόλης, το Reina, δόθηκαν στη δημοσιότητα, με τις αρχές να ζητούν πληροφορίες απ’ όποιον γνωρίζει το παραμικρό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για φωτογραφίες από κάμερα ασφαλείας όταν ο δράστης μπήκε στην Τουρκία. Δεν έχουν γίνει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές, όπως το όνομα, η ηλικία ή η εθνικότητά του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο δράστης παραμένει ασύλληπτος. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν είχε συνεργούς επί τόπου. Υπήρχαν, τις πρώτες ώρες μετά το μακελειό, μαρτυρίες διασωθέντων σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες ήταν δυο. Αδιευκρίνιστο παραμένει και γιατί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ο δράστης φορούσε στολή Άγιου Βασίλη. Και ενώ η τουρκική ηγεσία από την πρώτη στιγμή διέψευσε πως ο δράστης φορούσε στολή, ήρθαν στο φως πρωτοσέλιδα δυο συντηρητικών εφημερίδων που καλούσαν τους Τούρκους να μην γιορτάσουν την πρωτοχρονιά γιατί είναι μουσουλμάνοι και δεν τους αρμόζει! Μάλιστα, ο βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγόρησε το καθεστώς Ερντογάν πως εν ήξερε για τα μηνύματα μίσους των προηγούμενων ημερών, δεν έκανε το παραμικρό!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε