Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέος πρέσβης στη Συρία μετά από…4 χρόνια απουσίας

Νέος πρέσβης στη Συρία μετά από…4 χρόνια απουσίας

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διόρισε τον Ρόμπερτ Στήβεν Φορντ πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία μετά από τέσσερα χρόνια.

 

Ο Φορντ είναι διπλωμάτης καριέρας και μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε ως αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ιράκ. Την τελευταία δεκαετία έχει υπηρετήσει επίσης στο Μπαχρέιν και στην Αλγερία.
 
Η επιλογή του πρόεδρου Ομπάμα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία.
 
Η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι θα επιστρέψει ο αμερικανός πρεσβευτής στη Δαμασκό στα πλαίσια της προσπάθειας αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία και τις γειτονικές Αραβικές χώρες.
 
Πολλοί υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι έχουν επισκεφθεί τη Συρία κατά τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης Ομπάμα, μεταξύ των οποίων και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ.
 
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΑΠ Τζορτζ Ου. Μπους είχε ανακαλέσει τον αμερικανό πρεσβευτή από τη Συρία το Φεβρουάριο του 2005 μετά τη δολοφονία στη Βηρυτό του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Αλ Χαρίρι. Υπήρχαν υποψίες ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Συρίας είχε εμπλοκή στη δολοφονία, αλλά ο πρόεδρος Αλ Ασαντ απέρριπτε και διέψευδε τις κατηγορίες.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε