Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο Μπιλ Κλίντον ξέχασε τους κωδικούς για την εκτόξευση πυρηνικών

Ο Μπιλ Κλίντον ξέχασε τους κωδικούς για την εκτόξευση πυρηνικών
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.10.2010 | 09:18
Πρώτη δημοσίευση: 22.10.2010 | 09:18

Όταν έχεις το μυαλό σου στο τι σου κάνει η Μόνικα Λεβίνσκι που να θυμάσαι τους κωδικούς για τα πυρηνικά!

Ένας πρώην ανώτατος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού υποστηρίζει σε βιβλίο που έγραψε ότι οι κωδικοί που απαιτούνται για την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων είχαν χαθεί από το Λευκό Οίκο την εποχή που ήταν πρόεδρος ο Μπιλ Κλίντον.
 
Ο απόστρατος στρατηγός Χιού Σέλτον γράφει στα απομνημονεύματά του, που τιτλοφορούνται "Χωρίς Δισταγμό: Η Οδύσσεια ενός Αμερικανού Πολεμιστή" ότι η κάρτα που περιείχε τους κωδικούς ήταν "εξαφανισμένη" για πολλούς μήνες, μέχρι που ένας σύμβουλος παραδέχτηκε τελικά πως είχε χαθεί.
 
Η κάρτα, που την αποκαλούν και "μπισκότο", αναγράφει τον κωδικό που χρειάζεται για να ανοιχτεί ο χαρτοφύλακας όπου φυλάσσονται άλλοι κωδικοί, απαραίτητοι για την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων. Ο χαρτοφύλακας πρέπει να βρίσκεται πάντα κοντά στον πρόεδρο και να φρουρείται από έναν αξιωματικό του στρατού.
 
Ο Σέλτον υποστηρίζει ότι η κάρτα χάθηκε κάποια στιγμή το 2000.
 
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι κωδικοί της κάρτας πρέπει να ανανεώνονται. Σε δύο περιστάσεις υπάλληλοι του Λευκού Οίκου είπαν στους στρατιωτικούς ότι δεν μπορούσαν να αλλάξουν την κάρτα επειδή την είχε ο πρόεδρος ο οποίος βρισκόταν σε μια συνάντηση και δεν μπορούσαν να τον διακόψουν. Αργότερα όμως παραδέχτηκαν ότι η κάρτα είχε χαθεί.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο