Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ντοναλντ Τραμπ ψηφίζει… Brexit

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Η Βρετανία θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση “αποφάσισε” ο Ντόναλντ Τραμπ, που χωρίς να τον… ρωτήσει κανείς, ψήφισε υπέρ του Brexit. Ο άνθρωπος που θέλει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, θέλει τη Βρετανία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Θα ήταν καλύτερο για τη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο μοναδικός πια υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

“Νομίζω ότι το μεταναστευτικό ήταν απαίσιο πράγμα για την Ευρώπη. Μεγάλο μέρος του προωθήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα έλεγα προσωπικά ότι θα τα πάνε καλύτερα χωρίς αυτήν (την ΕΕ), αλλά δεν το λέω ως συμβουλή – απλώς είναι η αίσθησή μου (…). Θα έλεγα ότι αυτοί (οι Βρετανοί) θα τα πάνε καλύτερα χωρίς αυτήν, αλλά θέλω να πάρουν οι ίδιοι την απόφαση”, είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

Το δημοψήφισμα της Βρετανίας για την παραμονή ή αποχώρηση από την ΕΕ έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουνίου, λίγους μήνες δηλαδή πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου στις ΗΠΑ.

Όλα αυτά ενώ ο Τραμπ έχει να αντιμετωπίσει άλλους… πονοκεφάλους. Μπορεί μετά τις αποχωρήσεις Κρουζ και Κέισικ να έμεινε ο μοναδικός υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όμως η δυσπιστία στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων καλά κρατεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν που μιλώντας στο CNN ξεκαθάρισε πως δεν είναι ακόμη έτοιμος να στηρίξει ή να εγκρίνει την υποψηφιότητα του Ντόναλτ Τραμπ για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

«Δεν είμαι έτοιμος να το πράξω αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Ράιαν. Σημείωσε πως ελπίζει να στηρίξει την υποψηφιότητα του Τραμπ –τονίζοντας πως ο ίδιος την «κέρδισε»– αν ο δισεκατομμυριούχος κτηματομεσίτης, που έχει προκαλέσει διχασμό στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, καταφέρει να επαναφέρει την ενότητα γύρω από την υποψηφιότητα του.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ. Τα σχόλια του Ράιαν ήταν η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του μετά την επικράτηση του Τραμπ στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, μετά την απόσυρση των εσωκομματικών του αντιπάλων Τεντ Κρουζ και Τζον Κέισικ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε