Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο διαχειριστής της κ. L’Oreal “καίει” υπουργό του Σαρκοζί

Ο άνθρωπος που διαχειρίζεται την περιουσία πλουσιότερης γυναίκας στη Γαλλία κατέθεσε ότι έδωσε καλοπληρωμένη δουλειά στη σύζυγο του Γάλλου υπουργού Εργασίας, Ερίκ Βερτ.

Σύμφωνα με το κείμενο της κατάθεσης του Πατρίκ ντε Μεστρ στην αστυνομία, το οποίο η εφημερίδα Le Monde λέει ότι έχει στα χέρια της, ο διαχειριστής της περιουσίας της Μπετανκούρ έλαβε ένα σημείωμα στις 31 Αυγούστου του 2007 που ανέφερε ότι έπρεπε να προσληφθεί η Φλοράνς Βερτ στο προσωπικό της Μπετανκούρ.

Η Φλοράνς Βερτ είχε ετήσιο εισόδημα 140.000 Ευρώ από μισθούς και μπόνους 60.000 Ευρώ, ως εργαζόμενη σε εταιρία που διαχειρίζεται ορισμένα από τα κεφάλαια της 87χρονης Λιλιάν Μπετανκούρ, αναφέρει η ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας. Η σύζυγος του υπουργού Εργασίας εγκατέλειψε τη συγκεκριμένη δουλειά τον Ιούνιο, όταν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι κατηγορίες σε βάρος της Μπετανκουρ για φοροδιαφυγή.

Ο Πατρίκ ντε Μεστρ είπε επίσης στην αστυνομία ότι είδε τον Βερτ, όταν ήταν υπουργός Προϋπολογισμού, “δύο ή τρεις φορές” στις αρχές του 2007, “διότι – όπως είπε- μου ζήτησε να δω τη σύζυγό του και να προσπαθήσω να τη συμβουλεύσω για την καριέρα της, με την οποία όπως έλεγε εκείνη δεν ήταν απολύτως ικανοποιημένη”.

Τα όσα ισχυρίζεται ο διαχειριστής της περιουσίας της Μπετανκούρ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την κατηγορηματική άρνηση του Βερτ, ότι παρενέβη για να εξασφαλίσει δουλειά στη σύζυγό του.

Οι δηλώσεις του Μεστρ στην αστυνομία έγιναν μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία για να ανακριθεί στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τους ισχυρισμούς ότι η Μπετανκούρ φοροδιέφευγε και μετέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού.

Ο Βερτ λέγεται επίσης ότι έχει λάβει παράνομα περίπου 150.000 Ευρώ από τη Μπετανκούρ, για να τα διοχετεύσει στην προεκλογική εκστρατεία που έκανε ο Νικολά Σαρκοζί το 2007. Ο Βερτ ήταν ο ταμίας του κόμματος του Σαρκοζί, θέση από την οποία υποχρεώθηκε να παραιτηθεί λόγω του σκανδάλου. Ωστόσο ο Σαρκοζί υπερασπίζεται τον Βερτ, ο οποίος τον Σεπτέμβριο θα κληθεί να παρουσιάσει στη γαλλική εθνοσυνέλευση το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε