Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο μακελάρης του Ορλάντο ήταν gay! Ο ιδιοκτήτης του Pulse τον είδε μια ώρα πριν την σφαγή!

Ο μακελάρης του Ορλάντο ήταν gay! Ο ιδιοκτήτης του Pulse τον είδε μια ώρα πριν την σφαγή!

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο πιο συγκρατημένος απ’ όλους όταν ρωτήθηκε χθες αν πιστεύει με βεβαιότητα ότι ο μακελάρης του Ορλάντο, Ομάρ Ματίν ήταν στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους σε διατεταγμένη υπηρεσία. Και ίσως να έχει δίκιο.

Από αργά το βράδυ της Δευτέρας πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι μαρτυρίες ότι ο Ματίν, ο άνθρωπος που θέρισε 49 ζωές, ήταν ομοφυλόφιλος. Η εφημερίδα Orlando Sentinel δημοσιεύει σειρά δηλώσεων μαρτύρων που βεβαιώνουν ότι ο δράστης της φονικότερης επίθεσης στα αμερικανικά χρονικά ήταν θαμώνας του γκέι κλαμπ Pulse και ότι ήταν γνωστός για την επιθετικότητά του, συνδεδεμένη με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ταυτόχρονα, θαμώνας του Pulse δήλωσε στους Los Angeles Times ότι ο Ομάρ Ματίν χρησιμοποιούσε το γκέι μέσο κοινωνικής δικτύωσης Jack’d. Η εφημερίδα Palm Beach Post δημοσιεύει μαρτυρία ενός συμμαθητή του στην αστυνομική ακαδημία του Indian River Community College, ο οποίος βεβαιώνει ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ο Μαρτίν του είχε κάνει ερωτικές προτάσεις.

Και υπάρχει και η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του κλάμπ Pulse που έγινε το μακελειό, του Κέβιν Γουέστ ο οποίος είπε ότι ο 29χρονος του έστελνε μηνύματα επι έναν χρόνο πριν το μακελειό μέσω του gay chat, του Jack’d. Είπε μάλιστα ότι το βράδυ του μακελειού είδε τον Ματίν να περνάει τον δρόμο φορώντας ένα μαύρο καπέλο και μιλούσε στο κινητό. Μάλιστα, χαιρετήθηκαν κιόλας! Μια ώρα μετά ο Ματίν σκορπούσε τον θάνατο!

Οι μαρτυρίες αυτές απομακρύνουν τη θέση της ριζοσπαστικοποίησης του δράστη και τοποθετούν στο κέντρο της έρευνας το ψυχολογικό προφίλ του δράστη.

Χθες, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα μεταβεί την Πέμπτη στο Ορλάντο, δήλωσε ότι η έρευνα εμφανίζει έναν Ομάρ Ματίν «που αντλεί έμπνευση από ποικίλες εξτρεμιστικές πηγές πληροφόρησης στο Ιντερνετ».
Δεν υπάρχουν στο στάδιο αυτό «σαφή στοιχεία» που να δείχνουν ότι αυτός ο οικογενειάρχης «έπαιρνε κατευθύνσεις από το εξωτερικό», ή ότι «ανήκε σε σχέδιο ευρύτερο σχέδιο συνωμοσίας», εξήγησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η υπόθεση της ομοφυλοφιλίας του Ομάρ Ματίν, εάν επιβεβαιωθεί, μπορεί να βγάλει το FBI από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται βάσει της υπόθεσης ότι παρακολούθησε την ριζοσπαστικοποίηση του δράστη χωρίς να μπορέσει να προβλέψει ότι θα περάσει στη δράση. Όμως, δεν αλλάζει τίποτε στη συζήτηση για το θέμα του ελέγχου της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, που αναζωπυρώθηκε μετά το νέο μακελειό.

Εντυπωσιακά είναι όσα συνέβησαν χθες μετά την ενός λεπτού σιγή στην Βουλή των Αντιπροσώπων για τα θύματα του μακελειού πολλοί δημοκρατικοί είχαν σηκωθεί όρθιοι και φώναζαν «που είναι το νομοσχέδιο! που είναι το νομοσχέδιο!», εννοώντας το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της οπλοκατοχής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε