Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός ακύρωσε τη συνάντηση με τον Νετανιάχου

Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός ακύρωσε τη συνάντηση με τον Νετανιάχου

Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ ακύρωσε τη σημερινή προγραμματισμένη συνάντησή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο λόγος για την απόφαση αυτή του Φαγιάντ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος. Πάντως, σύμφωνα με αξιωματούχους, ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός δεν ήθελε να φανεί ότι είναι διαλλακτικός με το Ισραήλ την ημέρα κατά την οποία περισσότεροι από 1.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησής τους στις ισραηλινές φυλακές.

Πάντως ο Νετανιάχου συναντήθηκε με άλλους υψηλόβαθμους παλαιστίνιους αξιωματούχους, μεταξύ αυτών και τον επικεφαλής διαπραγματευτή Σαέμπ Ερεκάτ, όπως μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Στη συνάντηση αυτή οι Παλαιστίνιοι αναμενόταν να δώσουν στον ισραηλινό πρωθυπουργό μια επιστολή από τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, στην οποία θα εκφράζεται η δυσαρέσκειά Αμπάς για το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και θα επαναλαμβάνεται το αίτημα του να παγώσει η κατασκευή εβραϊκών εποικισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στη Γάζα για την Ημέρα των Παλαιστίνιων Κρατουμένων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε