Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι ΗΠΑ είναι “απογοητευμένες” από το Ισραήλ

Οι ΗΠΑ είναι “απογοητευμένες” από το Ισραήλ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.03.2010 | 09:09
Πρώτη δημοσίευση: 13.03.2010 | 09:09

Απογοητευμένη δηλώνει η αμερικανίδα ΥΠΕΞ από τη στάση του Ισραήλ να αναγγείλει νέους εποικισμούς στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, τη στιγμή που οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει νέα πρωτοβουλία για την ειρήνη."Προσβολή" χαρακτηρίζει την απόφαση σε συνέντευξή της στο CNN.

Η Χίλαρι Κλίντον, είπε την Παρασκευή στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, πως θα πρέπει να εργαστεί για την επανόρθωση των σχέσεων με την Ουάσινγκτον, έπειτα από την απόφαση του Ισραήλ να χτιστούν ακόμη 1.600 σπίτια στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, που έχει υπονομεύσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να μεσολαβήσουν για νέες ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους. 

Η ευθεία γλώσσα που χρησιμοποίησε η Κλίντον προδίδει την απογοήτευση των ΗΠΑ εξαιτίας του ότι η επίσκεψη του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν επισκιάστηκε από την έγκριση που έδωσε το Ισραήλ για την κατασκευή νέων εβραϊκών οικισμών σε κατεχόμενη γη.

Η Κλίντον υπενθύμισε στον Νετανιάχου τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ προκειμένου να προστατεύσουν το Ισραήλ από εχθρικούς γείτονες, είπε ο εκπρόσωπός της. 

Μία ημέρα κατά την οποία οι ισραηλινές δυνάμεις απέκλεισαν τη Δυτική Όχθη και ανέπτυξαν ουλαμούς για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων γύρω από τις ιερές τοποθεσίες της Ιερουσαλήμ προκειμένου να συγκρατήσουν την οργή των Παλαιστινίων στη διάρκεια της εβδομαδιαίας μουσουλμανικής προσευχής, η Κλίντον αποκάλεσε την πρόσφατη έγκριση για κατασκευή οικισμών ένα "βαθιά αρνητικό σήμα σχετικά με την προσέγγιση του Ισραήλ στη διμερή σχέση... που υπονόμευσε την ελπίδα και την εμπιστοσύνη στην ειρηνευτική διαδικασία".

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος της Κλίντον Π. Τζ. Κρόουλι τόνισε: "Η υπουργός είπε πως δεν μπορεί να κατανοήσει πώς συνέβη αυτό, ιδίως υπό το φως της ισχυρής δέσμευσης των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ".

"Κατέστησε σαφές πως η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να δείξει όχι μόνο με λέξεις αλλά με συγκεκριμένες πράξεις πως είναι δεσμευμένη στη σχέση αυτή και στην ειρηνευτική διαδικασία", είπε ο Κρόουλι λέγοντας πως η Κλίντον αισθάνεται "απογοητευμένη".

Συνέντευξη Κλίντον στο CNNΔιαβάστε επίσης: 

Αμπάς: Το Ιράν εμπόδισε τη συμφωνία Φαταχ - Χαμάς

Και ο Λούλα στη Μέση Ανατολή για την προώθηση της ειρήνης


   Διαδώστε αυτό το άρθρο