Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ολι Ρεν: Η Ελλάδα δεν θα φύγει απο την Ευρωζώνη

Ολι Ρεν: Η Ελλάδα δεν θα φύγει απο την Ευρωζώνη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.12.2012 | 09:38
Πρώτη δημοσίευση: 01.12.2012 | 09:35

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων εμφανίστηκε πεπεισμένος για την χορήγηση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιμένει τα αποτελέσματα της εξαγοράς του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ, που συμμετέχει μαζί με τους Ευρωπαίους στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θέλει να εκτιμήσει τα αποτελέσματα της περίπλοκης αυτής διαδικασίας εξαγοράς προτού να υποβάλει την συμφωνία προς έγκριση στο διοικητικό του συμβούλιο, απαραίτητη προϋπόθεση για την αποδέσμευση της νέας δόσης προς την Ελλάδα.

"Γνωρίζουμε πως το ΔΝΤ ενεργεί πάντα με αυτόν τον τρόπο και σεβόμαστε αυτή την διαδικασία", τόνισε Ρεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως η εξαγορά του ελληνικού χρέους "είναι ένα σημαντικό βήμα στο γενικό σχέδιο" χορήγησης βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο ευρωπαίος επίτροπος επανέλαβε πως τα μέτρα που υιοθετήθηκαν στην αρχή της εβδομάδας για την χορήγηση του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα επικυρώθηκαν "με σαφήνεια" από τους γερμανούς βουλευτές και αυτό "αποτελεί ένα επιπλέον σημάδι πως θα προχωρήσουμε με το πακέτο στήριξης".

Ο Ολι Ρεν πρόσθεσε πως θα υπάρξει "άλλη μία συνάντηση του Eurogroup για τη λήψη της επίσημης απόφασης" και απέρριψε την πιθανότητα να εγκαταλείψει η Ελλάδα τον ευρωπαϊκό μηχανισμό.

"Υπάρχει μια ισχυρή δέσμευση να μην καταρρεύσει η ευρωζώνη", κατέληξε.

Διαβάστε

Ντράγκι: Η Ελλάδα θα βοηθηθεί και στο μέλλον

IIF: Μόνο εθελοντικά η εξαγορά του ελληνικού χρέους

 

    Διαδώστε αυτό το άρθρο