Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Όλη η αλήθεια για τη φωτογραφία από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η φωτογραφία είναι από τη στιγμή της έκρηξης
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η φωτογραφία είναι από τη στιγμή της έκρηξης

O Mehmet Atakan Foça είναι ο Τούρκος δημοσιογράφος που από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε η φωτογραφία της έκρηξης στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ της Κωνσταντινούπολης ζήτησε να είμαστε επιφυλακτικοί για τη γνησιότητά της. Τουλάχιστον, μέχρι να ανακαλυφθεί η “πηγή” της, δηλαδή ο άνθρωπος που την τράβηξε και να διαπιστωθεί αν είναι προϊόν μοντάζ ή όχι!

Το ΝewsIt βρήκε τον Τούρκο δημοσιογράφο και τον ρώτησε σχετικά με τη φωτογραφία και αν υπάρχουν επιπλέον στοιχεία γι’ αυτή. “Πολλοί συνάδελφοι από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν επικοινωνήσει μαζί μου και περιμένουν κάποιο σχετικό στοιχείο”, είπε.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιον… “Δεν έχω ανακαλύψει ακόμη την “πηγή” από την οποία προήλθε αυτή η φωτογραφία! Θα πρέπει να περιμένουμε την έρευνα”. Στο λογαριασμό του στο Twitter έχει εξηγήσει πως η εικόνα που κυκλοφορεί στα ΜΜΕ είναι η φωτογραφία μιας… φωτογραφίας και συνεπώς δεν μπορεί να αναλυθεί, ώστε να διαπιστωθεί η γνησιότητά της. Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν πρόκειται για προϊόν μοντάζ, αλλά για πραγματική φωτογραφία παραδέχεται κι ο ίδιος ότι θα είναι μια “εξαιρετική λήψη!”.

Τις πληροφορίες που δίνει στο Twitter o Mehmet Atakan Foça επικαλείται και η Telegraph, η οποία επίσης αναφέρει ότι πρόκειται για μια φωτογραφία, η οποία “υποτίθεται ότι τραβήχτηκε τη στιγμή της έκρηξης”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΟΥΚΗ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε