Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Οργή λαού κατά Μαδούρο! Του πέταξαν αυγά και πέτρες – “Ανάθεμά σε!” του φώναζαν

Οργή λαού κατά Μαδούρο! Του πέταξαν αυγά και πέτρες – “Ανάθεμά σε!” του φώναζαν

– Η φιέστα του Νικολάς Μαδούρο εξελίχθηκε σε… φιάσκο για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας
– Εξαγριωμένο πλήθος του επιτέθηκε καθώς έκανε… παρέλαση στους δρόμους του Σαν Φέλιξ
– “Βροχή” από αντικείμενα, πολλά τον βρήκαν στο κεφάλι
– Έγιναν πέντε συλλήψεις
– Η Βενεζουέλα παραδομένη στο χάος, δυο νεκροί στις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης
Δείτε video από την επίθεση στον Μαδούρο

Ήθελε να κάνει παρέλαση στους δρόμους της πόλης Σαν Φέλιξ στη νοτιοανατολική επαρχία Μπολιβάρ αλλά η φιέστα που είχε το μυαλό του εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο φιάσκο. Μέσα σε ένα ανοιχτό αυτοκίνητο και ντυμένος με τη στρατιωτική του στολή, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, μιας χώρας βυθισμένης στο χάος και την ανέχεια, χαιρετούσε το πλήθος. Δεν μπορούσε ούτε να φανταστεί τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Ήταν η στιγμή που ο Μαδούρο αποχωρούσε από στρατιωτική εκδήλωση (γι’ αυτό και φορούσε στολή) και αποχαιρετούσε το πλήθος. Σύμφωνα με αναφορές στο twitter, οι εξαγριωμένοι πολίτες πέταξαν στον Μαδούρο αυγά και πέτρες.

Η παρουσία του προέδρου καλυπτόταν, φυσικά, live από την κρατική τηλεόραση. Και ευτυχώς γιατί όσα έγιναν, έχουν καταγραφεί και δύσκολα μπορούν να αμφισβητηθούν. Ανάμεσα στον κόσμο που είχε συρρεύσει στους δρόμους της πόλης και πολίτες που εναντιώνονται όχι μόνο στην οικονομική πολιτική του Μαδούρο αλλά και στις τακτικές του, τις οποίες πολλοί χαρακτηρίζουν πραξικοπηματικές.

Στα video που έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ώρες τα social media και το youtube φαίνεται η “βροχή” αντικειμένων που δέχτηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. Σε ένα σημείο, φαίνεται να πιάνει το κεφάλι του, έχοντας καταλάβει πως κάτι τον έχει χτυπήσει. Οι άνδρες της ασφάλειάς του τρέχουν να τον προστατεύσουν. Αλλά το πλήθος είναι ασυγκράτητο!

Χαρακτηριστικό των όσων συνέβησαν το γεγονός πως τη στιγμή που γίνεται αντιληπτή η επίθεση στον Μαδούρο, ο σκηνοθέτης της κρατικής τηλεόρασης σταματά τη μετάδοση και η εικόνα στρέφεται σε ένα άγαλμα του ήρωα της Βενεζουέλας, Μπολίβαρ.

«Ανάθεμά σε» φώναζε το πλήθος όπως ακούγεται σε ένα από τα πολλά video που ανέβηκαν στα social media. Και αυτό ενώ το κόμμα του Μαδούρο ανακοίνωσε μέσω twitter πως ο πρόεδρος έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο του Σαν Φέλιξ. Θερμή ήταν η υποδοχή, απλά η λέξη μπαίνει σε εισαγωγικά…

Για την επίθεση στον Μαδούρο έγιναν και πέντε συλλήψεις. Η Εθνοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 15χρονο, έναν 17χρονο και άλλους τρεις ηλικίας 18, 19 και 20 ετών γιατί πετούσαν «αιχμηρά αντικείμενα» στον Μαδούρο όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο δικτάτορας πρέπει να βγεί από το Μιραφλόρες (σ.σ. προεδρική κατοικία) για να δεί πως οι πολίτες τον έχουν αποκηρύξει» έγραψε στο twitter ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Φρανσίσκο Σκούκρε. «Δεν μπορούν να αποθεώσουν τον άνθρωπο που ευθύνεται για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στην ιστορία μας» πρόσθεσε.

Όλα αυτά ενώ οι διαδηλώσεις σε όλη τη Βενεζουέλα κατά της κυβέρνησης Μαδούρο συνεχίζονται και ήδη η χώρα πενθεί το θάνατο δυο ανθρώπων, σε διάστημα μιας εβδομάδας. Ένας 20χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν πυροβολήθηκε στο λαιμό το βράδυ της Δευτέρας σε διαδήλωση στην πόλη Βαλένσια. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο άτυχος Ντανιέλ Κελίζ δολοφονήθηκε από άνδρες των αρχών ασφαλείας ενώ διαδήλωνε.

Είχε προηγηθεί ο θάνατος του 19χρονου Χάιρο Ορτίζ στα προάστια του Καράκας, την περασμένη Πέμπτη. Για το θάνατό του συνελήφθη ένας αστυνομικός.

Πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε