Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Ορκωμοσία Τραμπ: “Επιστρέφουμε την εξουσία στο λαό” [vid]

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η παρθενική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, ως προέδρου των ΗΠΑ είχε πολλά στοιχεία εθνικισμού και λαϊκισμού στο πολιτικό επίπεδο, προστατευτισμού και επεκτατικής πολιτικής στο επίπεδο της οικονομίας.

“Επιστρέφουμε την εξουσία σε εσάς, το λαό” τόνισε ο 45ος Αμερικανός πρόεδρος. “Η Ουάσινγκτον ευημερούσε, ο λαός όμως δεν συμμετείχε σε αυτήν την ευημερία” σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

“Ασφαλείς γειτονιές, καλές δουλειές” υποσχέθηκε ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ στο μανιφέστο του υπέρ του προστατευτισμού και της επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής, τόνισε: “Για πολλές δεκαετίες κάναμε πλούσια την ξένη βιομηχανία, με κόστος στη δική μας. Δώσαμε επιδοτήσεις σε ξένους και όχι στους δικούς μας. Υπερασπιστήκαμε σύνορα άλλων κρατών και όχι τα δικά μας. Ξοδέψαμε τρισεκατομμύρια στο εξωτερικό, ενώ οι υποδομές μας υποβαθμίζονται.

Κάναμε χώρες πλούσιες, ενώ η δική μας αυτοπεποίθηση εξανεμίστηκε. Οι βιομηχανίες μας έφυγαν για άλλες χώρες, χωρίς σκέψη για όσους έμειναν άνεργοι. Υπήρξαν ολόκληρες κοινότητες που έφυγαν. Αυτό αποτελεί παρελθόν, βλέπουμε μόνο προς το μέλλον. Σήμερα κάνουμε ένα καινούργιο μήνυμα να ακουστεί. Από σήμερα ένα καινούριο όραμα θα κυβερνά τη χώρα. Η Αμερική πρώτα. Η προστασία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευημερία και ισχύ.”

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ, σημείωσε “ Η Αμερική θα αρχίσει να νικάει. Θα φέρουμε πίσω τις θέσεις εργασίας, τα σύνορά μας, τον πλούτο μας και τα όνειρά μας. Θα χτίσουμε καινούργιους δρόμους, γέφυρες, σιδηροδρόμους, αεροδρόμια παντού. Θα βάλουμε όλους τους ανθρώπους σε θέσεις εργασίας και θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια σε αμερικανικά κεφάλαια. Δύο απλοί κανόνες. Αγοράζουμε αμερικανικά και προσλαμβάνουμε αμερικανικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε