Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Όταν τα κόμματα συμφωνούν σώζεται μια χώρα

Οι Τσέχοι φαίνεται πως το σκέφτηκαν καλύτερα. Ο κυβερνητικός συνασπισμός διασώθηκε μετά από τη συμφωνία των τριών κομμάτων που τον απαρτίζουν να συνεχίσουν μαζί
Τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση συμμαχίας της Τσεχίας, συμφώνησαν να συνεχίσουν μαζί στη διακυβέρνηση της χώρας, ματαιώνοντας την κατάρρευση του συνασπισμού τους και την αναπόφευκτη πολιτική κρίση που θα προκαλούσε η πτώση της κυβέρνησης. Την πολιτική συμφωνία ανακοίνωσε κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερ την Τρίτη, δίνοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν μετά την αποκάλυψη σκανδάλου διαφθοράς.
 
Η συμφωνία επετεύχθη μετά από εβδομάδες αβεβαιότητας, κατά τη διάρκεια των οποίων ο πρωθυπουργός Πετρ Νέκας, είχε απαιτήσει την αποπομπή των κυβερνητικών στελεχών που προέρχονταν από το νεαρό κόμμα των Δημοσίων Υποθέσεων, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, ύστερα από τις κατηγορίες προς τον ανεπίσημο ηγέτη τους, από τους βοηθούς τους, που ανήκουν στην ίδια παράταξη, ότι τους προσέφερε χρήματα για να τον στηρίζουν.
 
Ο κατηγορούμενος υπουργός Μεταφορών Βιτ Μπάρτα, που τελικά παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αρνήθηκε ότι έχει κάνει οτιδήποτε παράτυπο.
 
“Υπάρχει συμφωνία, το κόμμα των Δημοσίων Υποθέσεων παραμένει στον κυβερνητικό συνασπισμό “, ανέφερε εκπρόσωπος της συμμαχίας, μετά το πέρας μαραθώνιας συνεδρίασης που διήρκεσε πέντε ώρες, μεταξύ των ηγετών των τριών κομμάτων.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε