Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΠΟΕ: Παράνομη η επιβολή φόρων από Ε.Ε. σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας

ΠΟΕ: Παράνομη η επιβολή φόρων από Ε.Ε. σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.07.2010 | 23:22
Πρώτη δημοσίευση: 26.07.2010 | 23:22

Η επιτροπή του ΠΟΕ τάχθηκε με το μέρος των ΗΠΑ, αλλά και της Ιαπωνίας και της Ταϊβάν, στην αγωγή τους κατά της ΕΕ.

Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) απεφάνθη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κακώς επιβάλλει δασμούς σε τρεις τύπους ηλεκτρονικών προϊόντων που εισάγει από τις ΗΠΑ και από άλλες χώρες, δήλωσαν σήμερα πηγές μέσα από τον ΠΟΕ.

Η επιτροπή του ΠΟΕ τάχθηκε με το μέρος των ΗΠΑ, αλλά και της Ιαπωνίας και της Ταϊβάν, στην αγωγή τους κατά της ΕΕ και απεφάνθη ότι η επιβολή δασμών στις επίπεδες οθόνες, τους πολυλειτουργικούς εκτυπωτές και τους αποκωδικοποιητές τηλεόρασης παραβιάζει μία συμφωνία του ΠΟΕ.

Η Συμφωνία για την Τεχνολογία της Πληροφορικής υπεγράφη το 1996 και προβλέπει τη μη επιβολή δασμών σε προϊόντα όπως οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτές για να προωθηθεί η αγορά προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Όμως η ΕΕ ισχυρίζεται ότι αφού προστίθενται επιπλέον λειτουργίες αυτά τα προϊόντα πλέον μπορούν να θεωρηθούν καταναλωτικά προϊόντα, τα οποία δεν καλύπτονται από την εν λόγω συμφωνία. Γι' αυτό το λόγο η ΕΕ επέβαλε δασμούς από 6 έως 14% στα τρία αυτά προϊόντα.

"Τα περισσότερα από τα επιχειρήματά μας έγιναν δεκτά από την επιτροπή", δήλωσε ένας αξιωματούχος από μία από τις χώρες που προσέφυγαν στον ΠΟΕ.

Η επιτροπή του ΠΟΕ έδωσε μία εμπιστευτική έκθεση στα ενδιαφερόμενα μέλη την Παρασκευή. Η έκθεση θα δημοσιοποιηθεί τον Αύγουστο, αφού μεταφραστεί σε όλες τις επίσημες γλώσσες του ΠΟΕ. Μετά τη δημοσιοποίησή της η ΕΕ έχει 60 ημέρες για να ασκήσει έφεση.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook