Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό 2017: Άνοιξε σήμερα η αυλαία [live]

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό 2017: Άνοιξε σήμερα η αυλαία [live]

Σήμερα ανοίγει η αυλάια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό 2017 που πραγματοποιείται στο Muju της Κορέας. Η Google τιμάει με ένα Doodle τους αγώνες που θα διαρκέσουν έως και τις 30 Ιουνίου.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό 2017, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πολυπληθέστερο πρωτάθλημα στην ιστορία του αθλήματος, καθώς σε αυτό θα συμμετάσχουν συνολικά 971 αθλητές από 183 χώρες. Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Taekwondo, που διεξάγονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Taekwondo, πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια από το 1973.

Το Ταεκβοντό είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι μια από τις πιο διαδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης έγινε επίσημο ολυμπιακό άθλημα.

Στα Κορεάτικα Τάε σημαίνει «πόδι» ή «χτύπημα με το πόδι», Κουόν σημαίνει «χτύπημα με το χέρι» και Ντο σημαίνει «τρόπος ζωής» ή μυαλό. Επομένως Τάε Κουόν Ντο μπορεί να μεταφρασθεί ελεύθερα ως «ο δρόμος του ποδιού και του χεριού».

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό 2017: Δείτε ΕΔΩ Live streaming. Βασική αρχή του Ταεκβοντό είναι η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν το άτομο να αποδώσει σωματικά, γι’ αυτό και καλλιεργούνται συνεχώς στην προπόνηση από αυτούς που ασκούν το άθλημα.

Αν και το Ταεκβοντό διδάσκει και τη χρήση των χεριών στη μάχη, τόσο ως μέσου άμυνας όσο και ως μέσου επίθεσης, εν τούτοις είναι μια πολεμική τέχνη που δίδει έμφαση στα λακτίσματα. Τα δύο κυριότερα είδη Τάε Κβον Ντο είναι αυτό Διεθνούς Ομοσπονδίας ITF που αντιπροσωπεύει την παραδοσιακή πλευρά της μαχητικής τέχνης και αυτό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WTF που θεωρείται ως η αθλητική και πιο προοδευτική μορφή του με τους Ολυμπιακούς αγώνες ως πρωταρχικό στόχο και κορυφαία συμμετοχή. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο περισσότερο διαδεδομένο είναι το WTF.

Το Ταεκβοντό χαρακτηρίζεται απο θεαματικά λακτίσματα ψηλά και χαμηλά (μέχρι το ύψος της ζώνης, στο στομάχι και όχι χαμηλότερα). Το άθλημα Κικ Μποξινγκ έχει δανειστεί πολλά απο τα λακτίσματα του Ταεκβοντό.

Κατά την διάρκεια ενός αγώνα, απαγορεύονται τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, στην πλάτη, η γροθιά στο πρόσωπο (στο WTF),οι λαβές, τα κλεισίματα, το σπρώξιμο, το γύρισμα πλάτης, η εκούσια πτώση. Οι κανονισμοί από το το 2014, έχουν γίνει αυστηρότεροι, όπου προστέθηκαν οι παρακάτω απαγορεύσεις (παραβάσεις): η ακούσια πτώση ελλείψει ισορροπίας, η οπισθοχώρηση περισσοτέρων των 3 βημάτων, χωρίς αμυντικό χτύπημα, η κυκλική κίνηση γύρω από τον αντίπαλο.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό 2017: Δείτε ΕΔΩ Live streaming. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό 2017 που θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα υποστηρίξουν 796 υπάλληλοι και 100 διεθνείς διαιτητές. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό 2017 θα συμμετάσχουν συνολικά 971 αθλητές από 183 χώρες.

Οι δυο αντίπαλοι φοράνε κάσκα, θώρακα, σπασουάρ (προστατευτικό για τα γεννητικά όργανα), επικαλαμίδες, επιβραχιονίδες, γάντια και προστατευτικό μασελάκι στα δόντια και μάχονται σε 3 γύρους των 2 λεπτών. Ανάλογα με το τι χτυπήματα κάνουν και πού χτυπάνε (στο θώρακα: 2 πόντοι για απλό λάκτισμα, 3 πόντοι για περιστροφικό, ενώ στο κεφάλι: 3 πόντοι για απλό χτύπημα, 4 πόντοι για περιστροφικό) παίρνουν πόντους.

Οι παραβάσεις αφαιρούν πόντους. Για την ασφάλεια των αθλητών, σε περιπτώσεις εμφανούς άνισου αγώνα, όπως της διαφοράς πόντων μεγαλύτερης των 20, ο αγώνας διακόπτεται από το διαιτητή. Τον αγώνα επιβλέπουν από κοντά ο διαιτητής και από μεγαλύτερη απόσταση οι κριτές.

Στο τέλος του αγώνα, νικητής είναι ο μαχητής με τους περισσότερους πόντους, εκτός αν προκληθεί νοκ άουτ, και αποσυρθεί ο ένας εκ των δύο μαχητών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ακόμα και μετά τον χρυσό πόντο, νικητής ανακηρύσσεται, ο αθλητής με τα περισσότερα επιθετικά χτυπήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε