Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Πήρε το απολυτήριο λυκείου στα 93 της χρόνια! (ΦΩΤΟ)

Πήρε το απολυτήριο λυκείου στα 93 της χρόνια! (ΦΩΤΟ)

Ήταν το μεγάλο της παράπονο στη ζωή. Η Dorothy Louise Liggett πάντα εξέφραζε τη λύπη της. Είχε φτάσει η στιγμή να εκπληρωθεί και αυτός ο στόχος της. Ήταν το πιο όμορφο για τα 93α γενέθλιά της.

“Το μόνο πράγμα για το οποίο στεναχωριόταν εκπληρώθηκε”, δήλωσε ο 67χρονος γιος της Donald Huston που ζει στην Οκλαχόμα. “Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που πήρε το μόνο πράγμα που πάντα μας έλεγε ότι ευχόταν. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό δώρο γενεθλίων”.

Το απολυτήριο λυκείου της παρέδωσε ο David W. James από το Akron Public Schools. Ήθελε να είναι σίγουρος πως θα παραλάβει το απολυτήριό της όταν διάβασε το γράμμα που έστειλε η 73χρονη κόρη της Janice Larkin από το Monument Beach στο Mass. Στο γράμμα της εξηγούσε πως η μητέρα της λίγες εβδομάδες πριν από την αποφοίτηση αποβλήθηκε επειδή ανακάλυψαν ότι ήταν παντρεμένη.

“Όταν διάβασα την επιστολή και έκανα μια σχετική έρευνα, αισθάνθηκα απαίσια για τον τρόπο που της φέρθηκαν πριν από τόσα χρόνια και ήθελα να επανορθώσουμε”, δήλωσε ο David W. James. “Να έχεις επενδύσει 13 χρόνια στο σχολείο, να είσαι καλή μαθήτρια και να μην πάρεις το απολυτήριο λόγω αυτού, ήταν απλά λάθος”.

Η Dorothy Louise Liggett και ο άντρας της John Huston, που είχε αποφοιτήσει 2 χρόνια νωρίτερα από το North High School, το έσκασαν, παντρεύτηκαν και λίγους μήνες αργότερα έκαναν το πρώτο τους παιδί. Το σχέδιό τους ήταν να τελειώσει και η Dorothy το σχολείο και να ακολουθήσει τον άντρα της όπου θα τον μετέθεταν μετά την κλήση του στο U.S. Army Air Corps.

Τα σχέδιά τους ανατράπηκαν όταν ανακάλυψαν στο σχολείο πως είναι παντρεμένη. Δύο μόλις μήνες πριν την αποφοίτησή της, το σχολείο εφάρμοσε την πολιτική που απαγόρευε σε παντρεμένους μαθητές να πηγαίνουν σχολείο. “Όταν μεγαλώναμε, η μητέρα μου πάντα επέμενε τα αδέρφια μου και εγώ να τελειώσουμε το σχολείο και να πάμε στο κολέγιο. Έκανε το ίδιο με τα εγγόνια και τα δισέγγονά της. Ακόμα και με τα παιδιά της γειτονιάς. Μας έλεγε πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση και πως το χειρότερο που θα μπορούσε κανείς να κάνει είναι να μην τελειώσει το σχολείο. Ένιωθε πάντα πως με το να μην πάρει το απολυτήριο δεν έκανε αυτά που θα έκανε. Αισθάνομαι υπεύθυνη επειδή ήταν έγκυος σε εμένα όταν αποβλήθηκε”, σημείωσε η Janice Larkin.

Μετά τη γέννησή της, η μητέρα της ταξίδεψε στην Αμερική για να βρει τον άντρα της που είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευση πιλότων. Εκτός από την καθοδήγηση των παιδιών και της νεολαίας, της απονεμήθηκε μετά από 7 δεκαετίες το απολυτήριο ενώ είχε δίπλα της τα 5 παιδιά της, Larkin, Huston, Diane Bailey, Carol Weiner και John Huston. H 93χρονη γυναίκα δάκρυσε καθώς έπαιρνε με λαχτάρα το πολυπόθητο απολυτήριό της. Είχαν περάσει 75 χρόνια. “Πάντα ένιωθα άσχημα που δεν το είχα”.

Πηγή: ohio

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε