Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πιθανό πρόβλημα σε 150.000 αυτοκίνητα Volvo

Πιθανό πρόβλημα σε 150.000 αυτοκίνητα Volvo
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.05.2010 | 22:08
Πρώτη δημοσίευση: 03.05.2010 | 22:08

Ελάττωμα στον πετρελαιοκινητήρα που προκαλεί ξαφνικές επιταχύνσεις εντοπίστηκε σε αυτοκίνητα της εταιρίας Volvo και άμεσα πρόκειται να ειδοποιηθούν 150.000 κάτοχοι των συγκεκριμένων μοντέλων, στην Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής πάντως, η σουηδική εταιρία δεν έχει διευκρινίσει αν θα υπάρξει ανάκληση των οχημάτων ή όχι. «Στέλνουμε επιστολές σε περίπου 150.000 πελάτες σε όλη την Ευρώπη, για να τους ενημερώσουμε για ένα τεχνικό πρόβλημα στους πετρελαιοκινητήρες», δήλωσε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι η εταιρία θα ανακαλέσει τα οχήματα εάν από την έρευνα διαπιστωθεί ότι είναι απαραίτητη μία τέτοια ενέργεια. Προς το παρών όμως, η Volvo περιορίζεται στην ενημέρωση των πελατών της για το πρόβλημα που εντοπίστηκε και στο να τους καλέσει να ελέγξουν τα επίπεδα των λαδιών.

«Το πρόβλημα είναι ότι κάποια λάδια μπορεί να εισρεύσουν στον χώρο καύσης και να προκαλέσουν πρόσθετη τροφοδότηση με καύσιμα. Κάτι που προκαλεί συγκράτηση ή επιτάχυνση του κινητήρα», εξήγησε ο εκπρόσωπος της Volvo. Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε οκτώ πετρελαιοκίνητα μοντέλα με κινητήρα πέντε κυλίνδρων.

Πάντως ο εκπρόσωπος της σουηδικής εταιρίας επισήμανε ότι το πρόβλημα αυτό δεν συγκρίνεται με τα ελαττώματα στο γκάζι ή στο φρένο που εντοπίστηκε σε οχήματα της Toyota και υποχρέωσε την εταιρία να ανακαλέσει 10 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο