Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Πληθαίνουν οι φωνές για απομώνωση του Ισραήλ

Πληθαίνουν οι φωνές για απομώνωση του Ισραήλ

Το Ισραήλ είναι πλήρως απομονωμένο πια, κατάγγειλε ο σουηδός συγγραφέας και ακτιβιστής Χένινγκ Μάνκελ .

Σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από το σουηδικό ραδιόφωνο, ο διάσημος συγγραφέας Χένινγκ Μάνκελ κατάγγειλε τη δυσανάλογη βία που ασκήθηκε στη διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής εκτιμώντας ότι η επίθεση μπορεί να ήταν ένα δείγμα αποδυνάμωσης του εβραϊκού κράτους.

“Tί πρόκειται να συμβεί εάν ξαναέρθουμε με εκατοντάδες πλοία; Θα μας ρίξουν ατομική βόμβα;” αναρωτήθηκε ο διάσημος σουηδός συγγραφέας Χένινγκ Μάνκελ, που έχει απελαθεί από το Ισραήλ όπως και πολλοί ακόμα ακτιβιστές που επιχείρησαν να μεταφέρουν βοήθεια στους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Ο συγγραφέας χαρακτήρισε “πειρατική” την αιματηρή επέμβαση του Ισραήλ κατά των πλοιαρίων.

“Σήμερα όλοι ξέρουμε ότι το Ισραήλ έχει γονατίσει. Κανένας σε όλο τον κόσμο δεν θα αντιδρούσε με τον τρόπο αυτό. Είναι πλήρως απομονωμένο”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Μάνκελ που μετείχε στην ειρηνική αποστολή για τη Γάζα μαζί με άλλους δέκα συμπατριώτες του.

“Εκείνο που επίσης με εξοργίζει είναι ότι όλη η αιματηρή επιχείρηση έγινε στα διεθνή ύδατα και ακόμα ότι μίλησαν για όπλα. Πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι το μοναδικό “όπλο” που υπήρχε στο πλοίο που επέβαινα ήταν το ξυραφάκι για τα γένια μου το οποίο και κατάσχεσαν, πράγμα που δείχνει σε τι κατάσταση βρίσκονται”, επισήμανε ο σουηδός συγγραφέας.

“Κανένας μας δεν είχε καμία όρεξη να πάει στο Ισραήλ. Και τελικά μας εξανάγκασαν να το κάνουμε”, είπε και κατέληξε:

“Παρά το φιάσκο η επιχείρηση είχε και επιτυχία με μια έννοια: Το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για τη Γάζα ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλο”.

Δύο ακόμα σουηδοί ακτιβιστές, ο βουλευτής Μεχμέτ Κάπλαν και η γιατρός Βικτόρια Στραντ επέστρεψαν στη Σουηδία αργά το βράδυ της Τρίτης γιατί προτίμησαν την απέλαση από το να παραμείνουν εκεί και να δικαστούν από τους Ισραηλινούς.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε