Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ποιός τραγουδιστής έσπασε το ρεκόρ του Μάικλ Τζάκσον

Ποιός τραγουδιστής έσπασε το ρεκόρ του Μάικλ Τζάκσον

Ο Καναδός ράπερ Ντρέικ κατέκτησε την κορυφή του καταλόγου των υποψηφιοτήτων για τα American Music Awards, έχοντας προταθεί σε 13 συνολικά κατηγορίες με αποτέλεσμα να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ του Μάικλ Τζάκσον που κρατούσε 30 χρόνια, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές των βραβείων.

Το τελευταίο άλμπουμ του Ντρέικ, “Views,” παρέμεινε επί 13 εβδομάδες στην κορυφή των αμερικανικών τσαρτ φέτος και το τραγούδι του “One Dance” επελέγη ως το τραγούδι του καλοκαιριού στο Billboard 2016.

Η Ριάνα από την πλευρά της συγκέντρωσε 7 υποψηφιότητες, ενώ την ακολουθεί η Αντέλ και ο Τζάστιν Μπίμπερ με 5 υποψηφιότητες έκαστος. Η Μπιγιονσέ προτάθηκε σε μόλις 4 κατηγορίες.

Ο Ντρέικ, η Μπιγιονσέ, η Ριάνα, η Αντέλ, ο Μπίμπερ, η Σελίνα Γκόμεζ, η Αριάνα Γκράντε, ο The Weeknd, η Κέρι Άντεργουντ και οι Twenty One Pilots διεκδικούν το βραβείο του καλύτερου καλλιτέχνη της χρονιάς.

Οι 13 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε ο Ντρέικ έσπασαν το ρεκόρ που κατέγραψε ο Μάικλ Τζάκσον το 1984 όταν είχε λάβει 11 υποψηφιότητες στα American Music Awards, στο ζενίθ της επιτυχίας του δίσκου του “Thriller”.

Τους νικητές των American Music Awards αποφασίζουν οι θαυμαστές τους και οι υποψηφιότητες βασίζονται στις πωλήσεις των τραγουδιών και των δίσκων τους, όπως επίσης στις πωλήσεις εισιτηρίων στις περιοδείες, την υποδοχή των καλλιτεχνών στους ιστοτόπους κοινωνικών δικτύων και την αλληλεπίδραση με τους φαν μέσω του περιοδικού Billboard και του Billboard.com.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει την 20ή Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε