Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πορτογαλία: Πιθανή επανεκλογή Κοέλιο δείχνουν τα exit polls

ΦΩΤΟ: REUTERS
ΦΩΤΟ: REUTERS

Επιβεβαιώνουν τις δημοσκοπήσεις τα πρώτα exit polls στην Πορτογαλία, όπου την Κυριακή περίπου 9,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέφυγαν στις κάλπες.

Ο κεντρο-δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός της Πορτογαλίας είναι ο νικητής των εκλογών εξασφαλίζοντας το 36,4% έως 43% των ψήφων, ενώ οι σοσιαλιστές ακολουθούν με 29,5% έως 35%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit polls.

Δύο από τις δημοσκοπήσεις αυτές, από το Catolica University για το RTP και από το Intercampus/TVI, δείχνουν ότι ο κυβερνών συνασπισμός θα εξασφαλίσει 116 έως 118 έδρας στο 230μελές κοινοβούλιο, ενώ άλλο exit poll δείχνει ένα μάξιμουμ 108 εδρών.

Οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες μετά την έξοδο της Πορτογαλίας από το μνημόνιο πέρυσι. Ωστόσο, παρά τις βαθιές περικοπές στις δαπάνες και τις υψηλότερες αυξήσεις στη φορολογία που μπορεί να θυμηθεί κανείς, οι δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή έδιναν τον απερχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο να έχει προβάδισμα μεταξύ 5 και 12 μονάδων έναντι του Σοσιαλιστή αντιπάλου του Αντόνιο Κόστα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε