Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πούτιν: Ετοιμάζονται νέες προβοκάτσιες με χημικά όπλα στη Συρία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– “Ετοιμάζονται νέες προβοκάτσιες με χημικά όπλα στη Συρία” δήλωσε ο Πούτιν
– Επικαλείται πληροφορίες από “έμπιστες πηγές”
– Η Ρωσία θα απευθυνθεί στα Ηνωμένα Έθνη  για την επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ
– Ζητά πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης

Η Ρωσία έχει πληροφορίες από “έμπιστες πηγές” ότι νέες προβοκάτσιες με χημικά όπλα, προετοιμάζονται σε μια σειρά περιοχές της Συρίας, μεταξύ των οποίων και στη Δαμασκό, δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμα ότι η χώρα του θα καταθέσει επίσημο αίτημα στα Ηνωμένα Έθνη για έρευνα για την επίθεση με χημικά όπλα στην Ιντλιμπ. “‘Όλα τα περιστατικά με χημικά όπλα στην Ιντλίμπ πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά” δήλωσε ο Πούτιν.

“Έχουμε αναφορές από διάφορες πηγές, πως αντίστοιχες προβοκάτσεις – δεν μπορώ να τις χαρακτηρίσω αλλιώς – ετοιμάζονται σε άλλα μέρη της Συρίας, μεταξύ των οποίων και η Δαμασκός. “Φυτεύουν” κάποια χημικά εκεί, ώστε να κατηγορήσουν την συριακή κυβέρνηση για επίθεση” δήλωσε στη Συνέντευξη Τύπου. Το περιστατικό δεν έχει ερευνηθεί, όμως οι ΗΠΑ πρόλαβαν ήδη να εξαπολύσουν δεκάδες πυραύλους σε μια συριακή βάση, ως απάντηση στην επίθεση με τα χημικά.

“Ο πρόεδρος Ματαρέλα και εγώ το συζητήσαμε και του είπα πως μου θυμίζει έντονα τα γεγονότα του 2003, όταν οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ μιλούσαν στα Ηνωμένα Έθνη για χημικά όπλα που βρέθηκαν στο Ιράκ. Η στρατιωτική επιχείρηση ξεκίνησε στο Ιράκ και τελείωσε με μια μεγάλη τραγωδία για την χώρα, την ανάπτυξη της τρομοκρατικής απειλής και την εμφάνιση του ISIS σε παγκόσμια κλίμακα” πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε