Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρόωρες εκλογές στην Ταϊλάνδη;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Η κρίση που υπάρχει στην χώρα φαίνεται πως έφτασε στο χείλος του γκρεμού την κυβέρνηση που σκέφτεται πρόωρες εκλογές.

 

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ενδέχεται να προτείνει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, προκειμένου να εκτονωθεί η επίμονη πολιτική κρίση, υποστηρίζει στο σημερινό της φύλλο τοπική εφημερίδα, μολονότι η αντιπολίτευση των «κόκκινων πουκαμίσων» τονίζει πως πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου μετά τον θάνατο 21 ανθρώπων στις συγκρούσεις με την αστυνομία.
 
Με την πιθανότητα για νέες συγκρούσεις να είναι ορατή, όλα τα μάτια στρέφονται στο Χρηματιστήριο της χώρας, ένα από τα πιο εύρωστα στην Ασία, για το οποίο οι ειδικοί προβλέπουν ότι σήμερα θα δεχθεί πλήγμα.
 
Η εφημερίδα Μπανγκόκ Ποστ Ντέιλι, επικαλούμενη πηγή που δεν κατονομάζεται, τονίζει πως ο πρωθυπουργός Αμπχισίτ Βετζατζίβα εξετάζει το ενδεχόμενο να διαλύσει το Κοινοβούλιο σε έξι μήνες-τρείς μήνες νωρίτερα από την προηγούμενη πρότασή του-και να προκηρύξει εκλογές έως τα τέλη του 2011. Στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως αυτή είναι η καλλίτερη λύση.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδιά του μετά τις διακοπές της αργίας του Σονγκράν (ταϊλανδικό νέο έτος), που θα διαρκέσει από την Τετάρτη έως την Πέμπτη. Η κυβέρνηση, πολύ πριν την έναρξη των διαδηλώσεων, είχε προκηρύξει αργία και την Παρασκευή 16 Απριλίου.
 
Χθες, εκπρόσωπος της κυβέρνησης τόνισε πως έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με την αντιπολίτευση, ακόμη όμως δεν πληρούνται οι συνθήκες για επίσημες συνομιλίες. «Όσο εξακολουθούν να παραβιάζουν τους νόμους, κάτι τέτοιο δυσκολεύει», τόνισε η ίδια πηγή.
 
Από την πλευρά του, ο ηγέτης του κινήματος των «κόκκινων πουκάμισων» Γουένγκ Τοτζικάρν δήλωσε χθες: «εμείς δεν διαπραγματευόμαστε με δολοφόνους. Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα».
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε