Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρόστιμο ενός ευρώ σε υπουργό για δυσφήμιση!

Πρόστιμο ενός ευρώ σε υπουργό για δυσφήμιση!

Με το… “υπέρογκο” αυτό ποσό καταδικάστηκε υπουργός της κυβέρνησης του Ολάντ

Ένας υπουργός της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ καταδικάστηκε σήμερα από γαλλικό δικαστήριο για δυσφήμιση, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της δεξιάς η οποία υπενθύμισε την προεκλογική δέσμευση του νέου προέδρου ότι δεν θα περιβάλλεται από πολιτικούς που βαρύνονται με καταδίκες.

Ο Αρνό Μοντεμπούρ, υπουργός Παραγωγικής Ανάκαμψης, καταδικάστηκε σε πρόστιμο ενός… ευρώ, ναι καλά διαβάσατε, επειδή τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε χαρακτηρίσει “απατεώνες” τους πρώην διευθυντές της ακτοπλοϊκής εταιρείας Seafrance η οποία ήταν υπό εκκαθάριση κατόπιν δικαστικής εντολής.

“Ζητώ την άμεση παραίτηση του Μοντεμπούρ που καταδικάστηκε από δικαστήριο, εξ ονόματος της αρχής που πρεσβεύει ο Ολάντ”, ανέφερε στο Twitter η Ναντίν Μορανό, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί.

Ο Μοντεμπούρ, την εποχή που ήταν βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, είχε χαρακτηρίσει “ανίκανους”, ¨αλήτες αφεντικά” και “απατεώνες” τους διευθυντές της Seafrance, σε συνάντηση που είχε με συνδικαλιστές, παρουσία ενός δημοσιογράφου ο οποίος αναπαρήγαγε στην εφημερίδα του τις δηλώσεις αυτές.

Η Seafrance ήταν η τελευταία γαλλική εταιρεία που συνέδεε το Καλέ, στη βόρεια Γαλλία, με το Ντόβερ της νότιας Αγγλίας. Έκλεισε οριστικά στις 9 Ιανουαρίου, μετά από πολλές εβδομάδες αβεβαιότητας για την επιβίωσή της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε