Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πρώτες μέρες στο σχολείο για το αγοράκι που άφησαν στον δρόμο να πεθάνει επειδή ήταν “μάγος”

Πρώτες μέρες στο σχολείο για το αγοράκι που άφησαν στον δρόμο να πεθάνει επειδή ήταν “μάγος”

Ήταν πριν από ένα χρόνο που οι εικόνες του μικρού Hope συγκλόνισαν εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η οικογένεια τον είχε εγκαταλείψει με την κατηγορία της μαγείας και το υποσιτισμένο αγοράκι εκλιπαρούσε για λίγο φαγητό.

Τότε είχε βρεθεί στον δρόμο του η Anja Ringgren Lovén που του προσέφερε νερό και το μετέφερε στο νοσοκομείο. Ένα χρόνο μετά και ο μικρός Hope, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες που ανέβασε η Anja Ringgren Lovén, η διαφορά στην εμφάνισή του είναι εντυπωσιακή. Υγιής, ευτυχισμένος και έτοιμος να κάτσει στα θρανία.

“Στις 30 Ιανουαρίου 2016 πήγα σε αποστολή διάσωσης με τους David Emmanuel Umem και Nsidible Orok και τη νιγηριανή μας ομάδα. Μια αποστολή διάσωσης που έγινε viral και σήμερα έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο κόσμος γνώρισε το μικρό αγόρι Hope. Αυτή την εβδομάδα ο Hope θα ξεκινήσει το σχολείο”, έγραψε στον λογαριασμό της στο facebook η Anja Ringgren Lovén.

Τότε φοβόταν πως δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει. Τον ονόμασε Hope έτσι ώστε στο χειρότερο σενάριο να πέθαινε με ένα όνομα και αξιοπρέπεια. “Χιλιάδες παιδιά που κατηγορούνται για μάγοι και έχουμε δει βασανισμούς παιδιών, νεκρά και φοβισμένα παιδιά”, έγραψε η Anja.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε