Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πτήση MH370: Εξετάζουν αν τα συντρίμμια που βρέθηκαν ανήκουν στο μοιραίο Boeing

Πτήση MH370: Εξετάζουν αν τα συντρίμμια που βρέθηκαν ανήκουν στο μοιραίο Boeing

Μεταλλικό συντρίμμι που εντοπίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Νοτιοανατολικής Αφρικής, έχει αποσταλεί για να εξεταστεί στην Αυστραλία, καθώς εκτιμάται ότι ανήκει σε πτήση των αερογραμμών της Μαλαισίας, η οποία αγνοείται. Στην μοιραία πτήση επέβαιναν 239 άνθρωποι οι οποίοι αγνοούνται από τις 8 Μαρτίου του 2014.

Πρόκειται για ένα τμήμα μετάλλου, μήκους ενός μέτρου και λευκού χρώματος που εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Μοζαμβίκης στη Νοτιοανατολική Αφρική, στις αρχές της εβδομάδας. Το μεταλλικό αυτό τμήμα εντόπισε Αμερικανός ερευνητής που προσπαθεί να βρει συντρίμμια της πτήσης MH370 της αεροπορικής εταιρίας, Malaysia Airlines.

Το εύρημα θα εξεταστεί από ειδικούς στην Αυστραλία με τη συμμετοχή αξιωματούχων των αρχών της Μαλαισίας, αλλά και τεχνικών της κατασκευάστριας εταιρίας Boeing Co. “Είναι νωρίς για να δηλώσουμε οτιδήποτε για την προέλευση του ευρήματος στη φάση αυτή, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Αυστραλίας, Ντάρεν Τσέστερ στο κοινοβούλιο της χώρας.

Οι δηλώσεις Τσέστερ ακολούθησαν αυτές του ομολόγου του της Μαλαισίας Λιου Τιονγκ Λάι για τη σοβαρή πιθανότητα το μεταλλικό τμήμα να προέρχεται από αεροσκάφος Boeing 777, της πτήσης MH370. Η μοιραία πτήση είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. Εκτιμάται ότι το αεροσκάφος έπεσε στον Ινδικό ωκεανό όπου έχουν διεξαχθεί έρευνες σε εμβαδό θαλάσσιας επιφάνειας 120.000 τ χλμ.

Τμήμα της πτέρυγας του αεροσκάφους εκβράστηκε στο γαλλικό νησί Ρεϋνιόν στον Ινδικό ωκεανό, τον Ιούλιο του 2015, ενώ δεν έχει γίνει από τότε εντοπισμός άλλων τμημάτων του μοιραίου αεροσκάφους. Το τμήμα αυτό της πτέρυγας έχουν στην κατοχή τους, οι γαλλικές αρχές.

Η ανάλυση του μεταλλικού τμήματος που βρέθηκε μεταξύ της Μοζαμβίκης και της Μαδαγασκάρης, θα είναι η πρώτη που θα διεξαχθεί υπό την ευθύνη Αυστραλών ειδικών, καθώς στην Αυστραλία έχει οργανωθεί ειδικό κέντρο συντονισμού των ερευνών για τον εντοπισμό των συντριμμιών του Boeing 777 της πτήσης MH370.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε