Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο! Συνελήθη μια γυναίκα

ΦΩΤΟ TWITTER
ΦΩΤΟ TWITTER

– Δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν τη νότια πλευρά του Καπιτωλίου
– Οδηγός μηχανής χτύπησε περιπολικό και προσπάθησε να παρασύρει αστυνομικούς
– Το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατία, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία

Νέος συναγερμός σήμανε στον Λευκό Οίκο, όταν όχημα έπεσε πάνω σε περιπολικό της αστυνομίας.

Το περιστατικό δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία, έγινε γνωστό από την αστυνομία.
«Δεν διαπιστώθηκε σχέση με την τρομοκρατία. Επρόκειτο για οδικό έλεγχο» εξήγησε η Έβα Μαλέκι, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Καπιτωλίου.
Σύμφωνα με την ίδια η οδηγός του οχήματος επέδειξε «περίεργη και επιθετική» συμπεριφορά.
Κατά τη σύλληψη της ύποπτης έπεσαν πυροβολισμοί, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Το περιστατικό συνέβη στη λεωφόρο Ανεξαρτησίας, περιμετρικά του Καπιτωλίου και ενός παρακείμενου κτιρίου όπου κοινοβουλευτικοί έχουν τα γραφεία τους. Η παρουσία της αστυνομίας είναι μόνιμη σε αυτήν την περιοχή, με πολλούς αστυνομικούς να περιπολούν πεζή, με περιπολικά ή ποδήλατα.

 

 

Χθες, οι ξεναγήσεις επισκεπτών στον Λευκό Οίκο διακόπηκαν και η Μυστική Υπηρεσία (Secret Service), η οποία είναι αρμόδια για την προστασία του αμερικανού προέδρου, έστησε μια «περίμετρο ασφαλείας» λίγη ώρα αφού ένας άνδρας που κρατούσε ένα ύποπτο πακέτο πλησίασε ένα στέλεχος της Υπηρεσίας κοντά στο κτίριο, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος της.

Ο άνδρας συνελήφθη και πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο σημείο, διευκρίνισε η Κάθι Μιλχόουν, εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην αίθουσα Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Στις 19 Μαρτίου, ένας άνδρας είχε πλησιάσει το σημείο ελέγχου του Λευκού Οίκου με το αυτοκινητό του και είχε πει ότι έχει βόμβα. Επίσης, λίγες ημέρες νωρίτερα, ένας εσβολέας με ένα σακίδιο παραβίασε την εξωτερική περίμετρο του Λευκού Οίκου και συνελήφθη από τις μυστικές πηρεσίες στη νότια είσοδο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε