Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Reuters: Τι θα συμβεί στην Αθήνα, αν ο Ντάισελμπλουμ φύγει από το Eurogroup

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ για τις χώρες του Νότου, που σπατάλησαν χρηματοδοτήσεις σε “ποτά και γυναίκες” προκάλεσαν σάλο και πλέον το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του από την προεδρία του Eurogroup είναι πιο ορατό από ποτέ, σύμφωνα με το Reuters.  

«Με δηλώσεις για ποτά και γυναίκες που σύγχυσαν τους Ευρωπαίους, ο Πρόεδρος του Eurogroup περιόρισε τις ελπίδες του να διατηρήσει τα καθήκοντά του και αύξησε την πιθανότητα να ξεκινήσει ένας γύρος δύσκολων διαπραγματεύσεων για την κάλυψη σημαντικών οικονομικών θέσεων στην Ευρωζώνη» αναφέρει το Reuters,

Ορισμένοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εκτιμούν ότι το θέμα θα εκτονωθεί και δεν θα επηρεάσει την απόφαση για το ρόλο του Προέδρου του Eurogroup. Ωστόσο, άλλοι θεωρούν πως είναι καλή αφορμή ώστε κάποιες κυβερνήσεις να πιέσουν για την αντικατάστασή του. «Έχει πολλούς εχθρούς στον Νότο και όλοι αυτοί ανέμεναν μία δήλωση σαν αυτή, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον του» δηλώνει στο πρακτορείο, ένας εκ των αξιωματούχων της Ε.Ε.

Το βρετανικό δημοσίευμα εκτιμά, την ίδια ώρα, ότι τυχόν απομάκρυνσή του θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις εν εξελίξεις διαπραγματεύσεις για την ελληνική αξιολόγηση, καθώς το Eurogroup θα βρεθεί «ακέφαλο» και θα εισέλθει σε περίοδο εσωστρέφειας.

Όσο για τους αντικαταστάτες του; Τα ονόματα που «παίζουν» είναι αρκετά. Ενας εκ των πιθανών διαδόχων, σύμφωνα με το Reuters, θα μπορούσε να είναι ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λούις ντε Γκίντος. Αρκετές πιθανότητες παράλληλα, συγκεντρώνει και ο Πορτογάλος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Βίτορ Κονστάντσιο.

 

 

 

 

Πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε