Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σε δραματική κατάσταση η υγεία της Τιμοσένκο

Σε δραματική κατάσταση η υγεία της Τιμοσένκο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.11.2012 | 19:39
Πρώτη δημοσίευση: 08.11.2012 | 19:39

 Η κατάσταση της υγείας της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία βρίσκεται στη φυλακή, έχει επιδεινωθεί δραματικά κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί εδώ και 10 ημέρες, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της.

"Είναι πάρα πολύ αδύναμη και δεν μπορεί να περπατήσει μόνη της", δήλωσε ο δικηγόρος της ηγέτιδος της ουκρανικής αντιπολίτευσης Σεργκέι Βλασένκο από το Χάρκοβο.

Η Τιμοσένκο κάνει απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νοθεία που υποστηρίζει ότι έγινε στις εκλογές της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Βλασένκο επέκρινε τον επικεφαλής του ιατρικού προσωπικού της κλινικής στην οποία νοσηλεύεται η 51χρονη Τιμοσένκο, ο οποίος δήλωσε ότι η κατάστασή της είναι "ικανοποιητική".

Οι γιατροί της κλινικής Berlin University Clinic Charite στο Χάρκοβο στην οποία νοσηλεύεται η Τιμοσένκο έχουν συστήσει τη συνέχιση της θεραπείας της σε μια ξένη χώρα ή σε κατ'οίκον περιορισμό, σημειώνοντας βάσει των δηλώσεών τους που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της πολιτικού, ότι "οι συνθήκες υπό τις οποίες κρατείται δεν ωφελούν την υγεία της".

Οι αξιωματούχοι του σωφρονιστικού συστήματος απέκλεισαν για άλλη μια φορά την μεταφορά στη Γερμανία της πρώην πρωθυπουργού, η οποία είχε αρχικά διακομιστεί στο νοσοκομείο στο Χάρκοβο για θεραπεία επειδή υπέφερε από κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου.

Η Τιμοσένκο εκτίει ποινή κάθειρξης επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο