Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σε συναγερμό η Αργεντινή από την έκρηξη του ηφαιστείου

Σε συναγερμό η Αργεντινή από την έκρηξη του ηφαιστείου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.06.2011 | 06:24
Πρώτη δημοσίευση: 06.06.2011 | 23:14

Επίσης, έχει δοθεί εντολή απ τις τοπικές αρχές μέχρι νεοτέρας να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο Ρόουσον, στο Τρέλιου, στο Πουέρτο Μαδρίν, στις ακτές του Ατλαντικού.

Το γιγάντιο νέφος στάκτης που απ το Σάββατο αναδύθηκε απ το ενεργοποιημένο, ύστερα από περίπου μισό αιώνα, ηφαίστειο Puyehue στη νότια Χιλή, κρατά σε κατάσταση συναγερμού σήμερα τις αρχές αρκετών πόλεων της Παταγονίας, στην Αργεντινή.

Συγκεκριμένα, τα αεροδρόμια : στο Σαν Μαρτίν ντε λος Ανδες, στο Ζουνίν ντε λος Ανδες, στην Πιέδρα ντελ Αγουΐλα, στο ελ Μπολσόν, στη Βίλα Λα Ανγοστούρα ε Τραφούλ, τέλος στη Μπαρίλος, πολύ κοντά σε ισάριθμα θέρετρα που απέχουν συγκριτικά λίγο απ τη Χιλή, παραμένουν εκτός λειτουργίας.

Κλειστό προς το παρόν, όμως, είναι και το αεροδρόμιο της Μπαχία Μπλάνκα, στις ακτές του Ατλαντικού, 680 χλμ. νότια του Μπουένος Αϊρες.

"Είμαστε δέσμιοι των μετεωρολογικών συνθηκών, παραμένουμε σε κατάσταση συναγερμού", τόνισε ο δήμαρχος της ορεινής Μπαρίλος, Μαρσέλο Κασκόν, μιάς τοποθεσίας που είναι μόλις 100 χλμ. προς Ανατολάς του ενεργοποιημένου χιλιανού ηφαίστειου.

Λόγω της εγγύτητας με τον ηφαιστειακό κρατήρα, οι κάτοικοι του θερέτρου έλαβαν τις οδηγίες, "να έχουν τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών κλειστές" και "να αποφεύγουν τις εξόδους".   Διαδώστε αυτό το άρθρο