Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σκάνδαλο Φιγιόν: Νέα έρευνα για την γυναίκα του

Σκάνδαλο Φιγιόν: Νέα έρευνα για την γυναίκα του

Ο οικονομικός εισαγγελέας ανέθεσε σήμερα (24.02.2017)  σε ανακριτή να ξεκινήσει έρευνα με επίκεντρο τις καταγγελίες ότι η σύζυγος του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν αποζημιώθηκε με μεγάλα ποσά για θέσεις απασχόλησης στις οποίες δεν εργάστηκε ποτέ.

Η απόφαση των εισαγγελέα να ξεκινήσει ένα νέο στάδιο ερευνών στην υπόθεση συνιστά πλήγμα για τον Φιγιόν, ο οποίος είδε τα ποσοστά του να μειώνονται, χάνοντας το status του επικρατέστερου υποψηφίου για τον προεδρικό θώκο, μετά τις αποκαλύψεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας η γαλλική σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine, το επονομαζόμενο «Penelopegate».

Με την εμπλοκή ενός ανακριτή στη μέχρι σήμερα προκαταρκτική έρευνα που διεξαγόταν από την αστυνομία, οι αρχές αποκτούν πρόσβαση σε περισσότερα μέσα στην έρευνά τους. Ο ανακριτής έχει την εξουσία να ερευνά σε βάθος, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως την παρακολούθηση τηλεφώνων ή να θέτει τους υπόπτους σε κατ’ οίκον περιορισμό Ο δικαστικός λειτουργός θα μπορούσε να αποφασίσει να απορρίψει την υπόθεση, να θέσει τον ύποπτο υπό επίσημη έρευνα ή να τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη. Δεν είναι σαφές εάν η έρευνα θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές, την 23η Απριλίου και 7η Μαΐου.

Στο μεταξύ οι νομικοί σύμβουλοι του εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι η έρευνα που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του θα οδηγήσει στην αθώωση και των δύο. Οι δικηγόροι του Φιγιόν εξέδωσαν την ανακοίνωση αυτή μετά την απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα να αναθέσει την έρευνα της υπόθεσης σε ανακριτή.

Η νομική ομάδα του πρώην πρωθυπουργού επανέλαβε επίσης την κριτική που έχει ασκήσει στη διαδικασία, τονίζοντας ότι οι διαρροές στα μέσα ενημέρωσης είναι απαράδεκτες. Ο Φιγιόν αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει ότι δέχεται επίθεση από τη γαλλική αριστερά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε