Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Σκούπισε τα οπίσθιά του με την Γαλλική σημαία!

Σκούπισε τα οπίσθιά του με την Γαλλική σημαία!

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Γαλλία μετά την δημοσίευση φωτογραφίας όπου νεαρός άνδρας εμφανίζεται να σκουπίζει τον πισινό του με την Γαλλική σημαία!

Η ιστορία ξεκίνησε όταν η αλυσίδα καταστημάτων Fnac διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας στο υποκατάστημά της στη Νίκαια. 

Στην κατηγορία της «πολιτικής ανορθοδοξίας» η φωτογραφία κέρδισε βραβείο.

Τραβήχτηκε σε κάποιον δρόμο και δείχνει έναν άνδρα από πίσω, με το παντελόνι κατεβασμένο, να σκουπίζεται με τη γαλλική σημαία. 

Η φωτογραφία εμφανίστηκε και σε ένα φύλλο της δωρεάν εφημερίδας «Μetro», όταν όμως ξεσηκώθηκαν οργανώσεις βετεράνων του πολέμου, αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό.

«Μόλις διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος είχε σοκαριστεί με τη φωτογραφία, την αποσύραμε από τη λίστα των νικητών, με τη συναίνεση του φωτογράφου, και δεν την εκθέσαμε» δήλωσε εκπρόσωπος της Fnac. 

Δεν αρκούσε όμως αυτό, γιατί το θέμα πήρε εθνικές διαστάσεις όταν ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος την εντόπισε και ζήτησε να γίνει έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες.

Στην ιστορία αναμείχθηκε και η υπουργός Δικαιοσύνης Μισέλ ΑλιόΜαρί , η οποία δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο να προσβάλλεται με αυτόν τον τρόπο το σύμβολο του γαλλικού έθνους και ζήτησε να γίνει έρευνα. 

Ο εισαγγελέας της Νίκαιας Ερίκ ντε Μονγκολφιέ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι εξέτασε την υπόθεση ύστερα από το αίτημα της υπουργού και έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται κάποιο αδίκημα, αφού η φωτογραφία τραβήχτηκε με «δημιουργικό πνεύμα». 

Η εφημερίδα «Μetro» ανέφερε ότι απλώς κάλυψε ένα τοπικό γεγονός, για το οποίο δεν φέρει ευθύνη. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε