Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Στο σκαμνί η Κριστίν Λαγκάρντ! Σε δίκη για υπουργική της απόφαση που χάρισε 400 εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα κληθεί να απολογηθεί σε γαλλικό δικαστήριο για μια απόφασή της να υπογράψει μια αποζημίωση 400 εκατομμυρίων ευρώ προς τον ζάμπλουτο Μπερνάρ Ταπί, πρώην ιδιοκτήτη της Μαρσέιγ, αποφάσισε γαλλικό εφετείο.

Το δικαστήριο απέρριψε την έφεσή της κόντρα σε δικαστική απόφαση του Δεκεμβρίου που την καλούσε να παρουσιαστεί σε ειδικό δικαστήριο για υπουργικά αδικήματα.

Ο Μπερνάρ Ταπί, κέρδισε το 2008, 400 εκατομμύρια ευρώ σε μια υπόθεση εναντίον της γαλλικής δημόσιας τράπεζας Credit Lyonnais, αφού υποστήριξε πως η τράπεζα υποτίμησε το μερίδιό του στην εταιρεία Adidas. Η Κριστίν Λαγκάρντ ως υπουργός Οικονομικών είχε αποφασίσει να μην εφεσιβάλλει την απόφαση αλλά να υπογράψει την καταβολή των χρημάτων στον ζάμπλουτο επιχειρηματία.

Σε μια συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο στις αρχές Ιουλίου, η γενική διευθύντρια είχε δηλώσει πως “είναι πλήρως επικεντρωμένη” στην αποστολή της στο ΔΝΤ αλλά είχε δηλώσει πως θα εκθέσει “πολύ σαφώς” τα επιχειρήματά της σε περίπτωση δίκης,
Η Λαγκάρντ, που βρίσκεται στην Κίνα για μία σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20), ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου τη δεύτερη πενταετή θητεία τη ως επικεφαλής του ΔΝΤ. Η Λαγκάρντ είχε διαδεχθεί το 2011 τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

 

Εμπιστοσύνη από το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να περιβάλλει με “την εμπιστοσύνη” του τη γενική διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ.

Το συμβούλιο διοίκησης του ΔΝΤ, που εκπροσωπεί 189 κράτη-μέλη, “εξακολουθεί να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της γενικής διευθύντριας να επιτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε