Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι! Δύο τραυματίες αστυνομικοί! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Φωτό twitter / @Escrocduweb
Φωτό twitter / @Escrocduweb

Σοβαρότατα επεισόδια σημειώθηκαν τόσο στο Παρίσι, όσο και σε άλλες γαλλικές πόλεις, μεταξύ διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις και δυνάμεων της αστυνομίας! Οι εικόνες είναι ενδεικτικές της έντασης των συμπλοκών!

Αποφασισμένοι να εξασφαλίσουν την απόσυρση του “απαράδεκτου” σχεδίου μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, δεκάδες χιλιάδες μισθωτοί και φοιτητές κατέβηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους στο Παρίσι και σε δεκάδες άλλες πόλεις της Γαλλίας, έπειτα από κάλεσμα επτά συνδικάτων, για τέταρτη φορά μέσα σε δύο μήνες και μερικές ημέρες πριν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση.

Ωστόσο από τις συγκεντρώσεις αυτές δεν έλειψαν τα σοβαρά επεισόδια, που βρίσκονταν για πολλή ώρα σε πλήρη εξέλιξη! Σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ των διαδηλωτών και δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, με τα πιο σοβαρά επεισόδια να γίνονται στο Παρίσι!

Δείτε βίντεο από τις συγκρούσεις

 

 

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, «300 κουκουλοφόροι διαδηλωτές» επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, την ώρα που σχεδόν 15.000 άνθρωποι (60.000 σύμφωνα με μια συνδικαλιστική ένωση) είχαν κατακλύσει τους δρόμους.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, επισήμανε η ίδια πηγή.

  

 

 

 

  

 

Ακόμη, στο Twitter υπάρχουν αναφορές για επεισόδια και σε άλλες πόλεις, όπως η Λυών, η Ναντ και η Ρεν.

Η δημοσιογράφος, Μαρία Δεναξά, αναφέρει ακόμη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter πως έχουν γίνει 58 συλλήψεις στη Μασσαλία, ενώ υπάρχουν και 33 τραυματίες στην πόλη Ρεν! 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε