Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σταμάτησε για πρώτη φορά, μετά τον Απρίλιο, η διαρροή πετρελαίου, στον κόλπο του Μεξικού…

Η δοκιμή πιθανόν να διαρκέσει, έως και 48 ώρες…

Η πετρελαϊκή εταιρεία BP κατάφερε απόψε, για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου, να σταματήσει τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, δήλωσε ανώτατο στέλεχός της.

Ο Κεντ Γουέλς, αντιπρόεδρος της εταιρείας, αρμόδιος για θέματα εκμετάλλευσης και παραγωγής, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το νέο κάλυμμα που τοποθετήθηκε στην πετρελαιοπηγή σταμάτησε εντελώς τη διαρροή κατά τη διάρκεια της κρίσιμης δοκιμής,  στην οποία οι μηχανικοί έκλεισαν όλες τις βαλβίδες για να ελέγξουν την πίεση.

Οι ειδικοί ελπίζουν ότι η πίεση θα συνεχίσει να αυξάνεται. Εάν παραμείνει χαμηλή, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή σε κάποιο άλλο σημείο.

“Καλή είδηση” χαρακτήρισε την εξέλιξη ο Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί οριστικά μέχρι να ολοκληρωθούν τα ανακουφιστικά φρεάτια.

“Το νέο καπάκι είναι μια καλή είδηση. Είτε θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τη διαρροή είτε θα συλλέγουμε όλο το πετρέλαιο μέχρι να κατασκευαστεί το ανακουφιστικό φρεάτιο”, είπε. Τις επόμενες εβδομάδες σχεδιάζει να επισκεφθεί για πέμπτη φορά την περιοχή του Κόλπου του Μεξικού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε