Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Στενός συνεργάτης του Πάπα είναι βιαστής κατά συρροή!

Στενός συνεργάτης του Πάπα είναι βιαστής κατά συρροή!

Η φράση “σάλος στο Βατικανό” όταν πρόκειται για ιερέα που εμπλέκεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο, έχει πια χάσει το νόημά της. Αλλά αυτή τη φορά δεν πρόκειται για έναν οποιονδήποτε καρδινάλιο, αλλά για τον επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού, έναν άνθρωπο που έχει σταθεί δίπλα στους τελευταίους δυο προκαθήμενους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και είναι ο τρίτος στην ιεραρχία της!

Το όνομά του είναι Τζορτζ Πελ, είναι ο επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού, είναι ο τρίτος τη τάξει στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και πλέον είναι κατηγορούμενος για σεξουαλική βία κατά συρροή.

Οι διώξεις του ασκήθηκαν από την αστυνομία της Αυστραλίας. Αυστραλός είναι ο Τζορτζ Πελ, ο άνθρωπος που έχει συνεργαστεί στενά τόσο με τον νυν Πάπα, Φραγκίσκο όσο και με τον προκάτοχό του, τον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο, ο οποίος παραιτήθηκε.

“Ο καρδινάλιος Πελ αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες σε σχέση με ένα ιστορικό σεξουαλικών αδικημάτων”, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Βικτόρια, Σέιν Πάτον, σε συνέντευξη τύπου στη Μελβούρνη. “Υπάρχουν πολλοί ενάγοντες σε σχέση με αυτές τις κατηγορίες”, πρόσθεσε.

Αν και δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης ανάμεσα στο Βατικανό και την Αυστραλία, ο καρδινάλιος Πελ διατάχθηκε να ταξιδέψει στην Αυστραλία για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου. Ο ίδιος υποστηρίζει πως είναι αθώος και πως θέλει να επιστρέψει στη χώρα του για να “καθαρίσει” το όνομά του. Αλλά βάζει και την… παράμετρο της υγείας. Και όσο κι αν…. θέλει ο ίδιος να ταξιδέψει (λέει πως) θέλει και το “πράσινο φως” από τον γιατρό του.

Ο Πεν είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος που διώκεται για σεξουαλικές επιθέσεις, στο πλαίσιο της αποκάλυψης ενός σκανδάλου που όλοι ήξεραν και κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει πριν από μερικά χρόνια. Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν έχει ακόμη σχολιάσει τη δίωξη του επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού.

Η αστυνομία της Βικτόρια δεν ανέφερε λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, ούτε δέχθηκε ερωτήσεις από τα ΜΜΕ. Ο Πελ, 76, ήταν ιερέας στην επαρχιακή πόλη Μπαλαράτ της Βικτόρια όταν διορίσθηκε αρχιεπίσκοπος Μελβούρνης. Διαμένει στο Βατικανό από το 2014.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Daily Mail
Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε