Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στην τελική ευθεία κατασκευής το αυτοκίνητο των 1.600 χιλιoμέτρων την ώρα – Δείτε το video

Στην τελική ευθεία κατασκευής το αυτοκίνητο των 1.600 χιλιoμέτρων την ώρα – Δείτε το video
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.11.2010 | 17:14
Πρώτη δημοσίευση: 22.11.2010 | 16:58

Το βρετανικό όχημα-πύραυλος,το οποίο θεωρητικά διανύει 3 φορές μέσα σε μία ώρα την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη,υπολογίζεται πως μέσα στο 2012 θα σπάσει το ρεκόρ των 1.228 χλμ.την ώρα.
 

Κινητήρια δύναμη του επονομαζόμενου Bloodhound SSC,θα είναι ένας συνδυασμός υβριδικού πυραύλου και μηχανής jet από μαχητικό αεροπλάνο Eurofighter-Typhoon.
 
Όσο και αν ακούγεται παράξενο,το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές,δεν είναι το χρηματικό αφού έχουν τόσους σπόνσορες που ''διώχνουν'' πλεον,αλλά η πίστα δοκιμών.
 
Ο επικεφαλής της ομάδας παραγωγής Richard Noble λέει στο BBC,πως τελικά επέλεξαν για αυτό το σκοπό μία αποξηραμένη λίμνη στη Νότια Αφρική την οποία όμως πρώτα πρέπει να την καθαρίσουν,αφού και το μικρότερο πετραδάκι μπορεί να προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στο αμάξωμα από κράμα μετάλλων και να σακατέψει τις αλουμινένιες ρόδες του.
 
Δεν είναι όμως καθόλου εύκολη δουλειά η ''αποψίλωση'' μιας έκτασης 30 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων,στην οποία ''επιχειρούν'' 300 ντόπιοι σε συνθήκες ερήμου,δηλαδή σε αφόρητη ζέστη παρέα με σκορπιούς και φίδια.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο