Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σχεδόν έτοιμη η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι

Σχεδόν έτοιμη η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι

Ο ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα το βράδυ ότι δέχεται να σχηματίσει κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τη σύνθεσή της το πολύ μέχρι αύριο το πρωί.

“Ο κατάλογος των υπουργών είναι σχεδόν έτοιμος, στοχεύει στην ισχυρή στήριξη της πολιτικής”, τόνισε ο γραμματέας του συνδικάτου Cisl, Ραφαέλε Μπονάνι, μετά την συνάντησή του με τον ιταλό πρώην επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ουσιαστικό “ελεύθερο”, έφτασε, όμως, σήμερα το μεσημέρι, όταν το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε το “πράσινο φως” στην σύνθεση της κυβέρνησης Μόντι.

Αυτό που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί είναι αν εκτός από την μεγάλη πλειοψηφία τεχνοκρατών, ενταχθούν στην κυβερνητική ομάδα και κάποια πολιτικά πρόσωπα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται ειδικότερα στα ονόματα του σοσιαλιστή Τζουλιάνο Αμάτο και του συνεργάτη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επί σειρά ετών υφυπουργού παρά τον πρωθυπουργό, Τζάνι Λέτα. Το προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα, όμως, συνεχίζει να αντιτίθεται σε αυτό το ενδεχόμενο.

Θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι θα έχει χρονικό ορίζοντα την άνοιξη του 2103 για να μπορέσουν, όπως ζήτησε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, “να εφαρμοσθούν όλες οι κύριες, αναγκαίες μεταρρυθμίσεις”.

Διαβάστε επίσης: Τρέχει ο Μόντι να σχηματίσει κυβέρνηση

Ικανοποιημένη η ΕΕ για την ανάθεση σχηματισμού κυβέρνησης στον Μόντι

Γυμνόστηθες πανηγύρισαν την παραίτηση του Σίλβιο!

Τι άφησε ο Μπερλουσκόνι στο γραφείο του φεύγοντας;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε