Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θα παραμείνει ο Γιούνκερ στο τιμόνι του Εurogroup

Θα παραμείνει ο Γιούνκερ στο τιμόνι του Εurogroup

 Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του προέδρου του Eurogroup, όπως προκύπτει από συγκλίνουσες ευρωπαϊκές πηγές.

«Προσανατολίζονται σε μία παράταση της θητείας του Γιούνκερ στην ηγεσία του Eurogroup», τονίσθηκε από τη γαλλική αντιπροσωπεία στην σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Άλλη γαλλική διπλωματική πηγή τόνισε πως το Παρίσι δεν αντιτίθεται στην επανεκλογή Γιούνκερ.

«Αυτό θα αντιμετωπισθεί αύριο στο πρόγευμα των ηγετών της ευρωζώνης. Είναι πολύ πιθανόν ο Γιούνκερ να προταθεί ξανά», τόνισε άλλη ευρωπαϊκή πηγή.

Σύμφωνα με άλλο ευρωπαϊκό διπλωμάτη, η «πιθανότερη εναλλακτική θα ήταν να παραταθεί κατ’ ένα έτος ακόμη» του και όχι να υπάρξει νέα πλήρης θητεία δυόμισι ετών.

Ο Γιούνκερ κατέχει τη θέση του προέδρου του Eurogroup και η θητεία του λήγει στις 17 Ιουλίου στις 17.00, ώρα Ελλάδος. Έως τώρα κανένας άλλος δεν έχει δηλώσει υποψήφιος για τη διαδοχή του, ενώ η πρόταση για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν συγκεντρώνει την αναγκαία ομοφωνία.

Ο διορισμός του επικεφαλής του Eurogroup αποτελεί μία από τις επιλογές για την πλήρωση ευαίσθητων θέσεων μέσα στην ευρωζώνη, περιλαμβανομένης και μίας θέσης στην ΕΚΤ–για την οποία προαλείφεται ο επίσης Λουξεμβούργιος Ιβ Μερς.

«Γιούνκερ και Μερς, πολλοί Λουξεμβούργιοι μαζεύτηκαν», σχολίασε ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε