Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θέμα που... πουλάει στα αμερικανικά ΜΜΕ, η άνοδος της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις

Θέμα που... πουλάει στα αμερικανικά ΜΜΕ, η άνοδος της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.01.2013 | 20:29

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που φέρουν πρώτη τη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι το κυβερνών κόμμα άρχισε να αυξάνει τη δημοτικότητά του.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της "Wall Street journal", σε ανταπόκριση από την Αθήνα, το οποίο αναφέρεται σε τρεις δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν το Σαββατοκύριακο και οι οποίες δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως σημειώνεται, το συντηρητικό κόμμα της Ν.Δ., το οποίο ηγείται της τρικομματικής κυβερνητικής συμμαχίας, πήρε προβάδισμα από το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις, καθώς -σύμφωνα με το δημοσίευμα- η πλειοψηφία των Ελλήνων εμφανίζεται πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.

Η δημοτικότητα της Νέας Δημοκρατίας είχε αρχίσει να μειώνεται μετά τις βουλευτικές εκλογές, αλλά παρουσιάζει εκ νέου ανοδική τάση, μετά την διασφάλιση της διεθνούς χρηματοδοτικής στήριξης προς τη χώρα, το περασμένο Δεκέμβριο, επισημαίνοντας ότι στις αρχές Ιανουαρίου δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΪ είχε καταγράψει για πρώτη φόρα την αντιστροφή της αρνητικής τάσης για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς έλαβε τότε ελαφρύ προβάδισμα 0,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τρεις χθεσινές δημοσκοπήσεις -τονίζεται χαρακτηριστικά-, που διεξήχθησαν μεταξύ 22 έως 24 Ιανουαρίου, δείχνουν ότι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτιά ΝΔ σε νέες δημοσκοπήσεις - Τρίτη η Χρυσή Αυγή - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς

   Διαδώστε αυτό το άρθρο