Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Θρίλερ με την υγεία του Τσάβες – Αντιπολίτευση: Πείτε την αλήθεια!

Θρίλερ με την υγεία του Τσάβες – Αντιπολίτευση: Πείτε την αλήθεια!

Όλο και αυξάνονται οι ψίθυροι πως η υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες πάει από το κακό στο χειρότερο. Τελευταία φήμη τον θέλει να έχει πέσει σε κώμα.

Η κυβέρνηση αρνείται ότι ο πρόεδρος της χώρας δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Όμως από την ημέρα της τέταρτης χειρουργικής επέμβασης (σε διάστημα 18 μηνών) που έκανε για να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος, ο Τσάβες δεν έχει κάνει καμία δήλωση.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν παραδεχτεί ότι η κατάσταση του Τσάβες είναι «εύθραυστη», αλλά δεν έχουν δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του προέδρου της χώρας.

Αυτό βέβαια δεν πείθει την αντιπολίτευση, που ζήτησε την αλήθεια για την υγεία του Τσάβες. «Αυτά που μας έχουν πει σχετικά με την υγεία του Τσάβες κρύβουν περισσότερες πληροφορίες από ότι αποκαλύπτουν», δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Ραμόν Αβελέδο. «Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος είχε υποσχεθεί να πει την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή. Θα πρέπει κάποια στιγμή να πει όλη την αλήθεια».

Ο αντιπρόεδρος Νικολάς Μαντούρο, τον οποίο τον περασμένο μήνα ο Τσάβες υπέδειξε ως τον αντικαταστάτη του, παραδέχτηκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη, ότι η κατάσταση του προέδρου είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Επίσης, μετά την επίσκεψη του Μαντούρο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Τσάβες, φήμες είχαν ξεσπάσει ότι ο πρόεδρος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ζωής του.

Στις 10 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο να γίνει η ορκωμοσία του Τσάβες ως προέδρου της χώρας. Αν πάραυτα ο Τσάβες χάσει τη μάχη με τη ζωή ή αποφασίσει να παραιτηθεί, θα διεξαχθούν εκ νέου εκλογές, με τον Μαντούρο να βρίσκεται ως υποψήφιος στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής παράταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κώμα ο Τσάβες, σύμφωνα με δημοσίευμα

Επίπλοκες στην υγεία του Ούγκο Τσάβες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε