Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Θρίλερ στον αέρα! Πήρε φωτιά το φτερό αεροπλάνου – Ούρλιαζαν επιβάτες και αεροσυνοδοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Θρίλερ στον αέρα! Πήρε φωτιά το φτερό αεροπλάνου – Ούρλιαζαν επιβάτες και αεροσυνοδοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκηνές τρόμου βίωσαν οι 144 επιβάτες πτήσης από τη Βαρκελώνη προς το Μάντσεστερ που έγιναν θεατές σε ένα αεροπορικό θρίλερ.

Πτηνό μπλέχτηκε στην τουρμπίνα και απορροφήθηκε με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες το αριστερό φτερό.

Οι επιβάτες πανικόβλητοι άρχισαν να ανησυχούν όταν ακούστηκε δυνατός θόρυβος που προερχόταν από τη μηχανή. Δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι συνέβαινε. Το μόνο που έβλεπαν από τα παράθυρα ήταν καπνοί.

Ο πιλότος του αεροσκάφους έβγαλε σήμα εκτάκτου κινδύνου και προσπαθούσε να καθησυχάσει τους επιβάτες από τους συνεχείς κραδασμούς. Προσπαθούσε να τους εξηγήσει γιατί αναβάλλεται η προσγείωση για κάποια λεπτά και γιατί κάνει αυτούς τους απαραίτητους ‘κύκλους’.

Όλοι οι επιβάτες ήταν τρομοκρατημένοι. Τα μικρά παιδιά έκλαιγαν και οι γονείς προσπαθούσαν να τα ηρεμήσουν. Προσπαθούσαν να φανούν ήρεμοι και να κρύψουν από το πρόσωπό τους τα βλέμματα τρόμου. Ζευγάρια κοιτάζονταν με δάκρυα στα μάτια σαν να αποχαιρετούσαν ο ένας τον άλλον.

Οι αεροσυνοδοί ούρλιαζαν και αδυνατούσαν να συγκρατήσουν το φόβο τους. “Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει” ήταν το μόνο που κατάφεραν να ανακοινώσουν από το μικρόφωνο.

Η επιβάτης, Kathryn Lowe, σοκαρισμένη από την πτήση λίγα δευτερόλεπτα μετά τη μεταφορά της εκτός του αεροσκάφους, δήλωσε πως δεν θα βρει ξανά το κουράγιο να ανέβει σε αεροπλάνο. Μαζί με τα τρία της παιδιά, αναφέρει πως σώθηκε από θαύμα, ενώ συγκινητικό είναι το μήνυμα που έστειλε στη μητέρα της, λίγο πριν από την προσγείωση, για να την αποχαιρετήσει.
 
Ο Simon Hampson, που καθόταν δίπλα στην Kathryn κοντά στο παράθυρο, φάνηκε τόσο θαρραλέος, που αν και φοβόταν, έβγαζε βίντεο το φτερό καθ’ όλη τη διάρκεια της φωτιάς.

“Δεν μπορούσα να κοιτάξω έξω από το παράθυρο”, δήλωσε η μητέρα των τριών ανηλίκων.
“Ο πιλότος μας ανακοίνωσε πως για το επόμενο 15λεπτο θα είχαμε πρόβλημα, εξαιτίας ζημιάς στον τροχό. Και εκεί που ήμασταν έτοιμοι να προσγειωθούμε, ξαφνικά βλέπω να ανεβαίνουμε ξανά στον ουρανό και να κάνουμε κύκλους”.

“Είμαι χαρούμενος που προσγειωθήκαμε με ασφάλεια χάρη στον τολμηρό πιλότο και είμαστε όλοι καλά. Σίγουρα θα μας μείνουν ψυχολογικά τραύματα”, ανέφερε κάποιος από τους επιβαίνοντες.

Το θρίλερ είχε ευτυχώς αίσιο τέλος, με τους 144 επιβάτες  να μεταφέρονται με ασφάλεια και να τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. “Ο θεός ξέρει από τι σωθήκαμε”, αναφέρει ένας επιβάτης.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε