Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Θρήνος στην Τουρκία για την φρικτή δολοφονία της πιο γνωστής τρανσέξουαλ της χώρας!

Θρήνος στην Τουρκία για την φρικτή δολοφονία της πιο γνωστής τρανσέξουαλ της χώρας!

Η δολοφονία της Χάντε Καντέρ, μιας τρανσέξουαλ, έχει προκαλέσει θρήνο στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία παραμένει μια από τις πιο συντηρητικές χώρες σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα της LGBTI κοινότητας, ενώ για τον θάνατό της προγραμματίζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

“Η Χάντε ήταν ένας από τους καλύτερους ανθρώπους του κόσμου. Ήταν πολύ ήρεμη αλλά και υπερδραστήρια. Ήταν μπροστά σε όλες τις κινοτοποιήσεις της LGBTI κοινότητας. Πάλευε για ένα σκοπό που πίστευε σωστό μέχρι το τέλος” δηλώνει ο Νταβούτ Ντενζιλέρ, συγκάτοικος της Καντέρ, της οποίας το σώμα βρέθηκε σε ένα δάσος της Κωνσταντινούπολης την περασμένη βδομάδα.

Την εκδιδόμενη Καντέρ, την είδαν τελευταία φορά να μπαίνει στο αυτοκίνητο ενός πελάτη. Ο συγκάτοικός της ήλπιζε μέχρι την τελευταία στιγμή να βρεθεί ζωντανή, όμως οι ελπίδες του αποδείχθηκαν φρούδες. “Ήμουν έτοιμος να φύγω από το νεκροτομείο. Είχα μια ελπίδα που δεν την βρήκα εκεί. Την τελευταία στιγμή, ο γιατρός μου είπε “υπάρχει ένα ακόμα καμένο πτώμα – δες κι αυτό”. Το κοίταξα. Τους είπα μερικά χαρακτηριστικά της. Κοίταξαν στον υπολογιστή, την αναφορά. Ο γιατρός έβαλε το χέρι του στην πλάτη μου και μου έδωσε τα συλλυπητήρια.” δηλώνει ο συγκάτοικος της Καντέρ, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο αφού την βίασαν και την έκαψαν ζωντανή.

Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει πως η Καντέρ “Τρελαινόταν όταν σκότωναν άλλες τρανσέξουαλ. Ήταν τόσο λυπημένη. Και την ίδια την είχαν μαχαιρώσει και την είχαν δείρει στο παρελθόν. Δεν συνέβη μόνο στη Χαντέ. Συμβαίνει σε όλες τους.” Στο πλαίσιο της “έκτακτης ανάγκης” στην οποία έχει κηρυχθεί η χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, μπορεί να υπάρχουν πολύ αυστηροί περιορισμοί για τις διαδηλώσεις, όμως για πρώτη φορά προσωπικότητες της Τουρκίας έχουν δηλώσει πως θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις στη μνήμη της αδικοχαμένης Χάντε.

ΠΗΓΗ: bbc.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε