Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Θρησκευτικές συγκρούσεις στη Νιγηρία, 8 νεκροί

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και 40 τραυματίες είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους που σημειώθηκαν στην ανατολική Νιγηρία.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων πυρπολήθηκαν έξι τζαμιά και μία εκκλησία. Πλέον, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές πηγές, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, καθώς αστυνομικές δυνάμεις έχουν μεταβεί στο σημείο των συγκρούσεων.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Τρίτη στην πόλη Ουακάρι, στα δυτικά της πολιτείας, μεταξύ νεαρών μουσουλμάνων και χριστιανών με αφορμή την κατασκευή ενός τζαμιού στον περίβολο ενός αστυνομικού τμήματος. Ομάδα νεαρών χριστιανών, που ήταν αντίθετοι στην κατασκευή του τζαμιού, το κατέστρεψαν. Σε απάντηση νεαροί μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε μία εκκλησία που βρισκόταν εκεί κοντά.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ταράμπα, μίας από τις 36 πολιτείες της Νιγηρίας, είναι χριστιανοί.
Ο πληθυσμός της Νιγηρίας, της πιο πολυπληθούς χώρας της Αφρικής με 150 εκατομμύρια κατοίκους, είναι στην πλειοψηφία του μουσουλμανικός στο βορρά της χώρας και χριστιανικός στο νότο. Οι συγκρούσεις με εθνοτικό ή θρησκευτικό χαρακτήρα είναι συχνές, κυρίως στο βορρά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε