Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα έξοδα των πολιτικών “αφαιρούν” 367 ευρώ ετησίως από κάθε οικογένεια

Τα έξοδα των πολιτικών “αφαιρούν” 367 ευρώ ετησίως από κάθε οικογένεια

Ο οικογενειακός προυπολογισμός “επιβαρύνεται” κάθε χρόνο με αυτό το σημαντικό ποσό ενώ σε κάθε πολίτη ξεχωριστά το κόστος αντιστοιχεί στα 152 ευρώ.

Κάθε Ιταλός και Ιταλίδα, από τότε που γεννιέται μέχρι την στιγμή που θα πεθάνει, θα πρέπει να διαθέσει δώδεκα χιλιάδες ευρώ για να συντηρήσει βουλευτές, γερουσιαστές, περιφερειακούς, νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους, τα γραφεία τους, τους οδηγούς τους και ότι άλλο σχετικό.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Εμπορικής Συνομοσπονδίας Ιταλίας “Confcommercio”. Ο διευθυντής του τομέα ερευνών, Μαριάνο Μπέλλα αναφέρει ότι τα έξοδα των πολιτικών αφαιρούν από τον προϋπολογισμό κάθε οικογένειας 367 ευρώ το χρόνο. Το κόστος, για τον κάθε πολίτη, είναι της τάξης των 152 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με την “Confcommercio”, το πολιτικό σύστημα της χώρας ξοδεύει εννέα δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ την ώρα. “Αν ο αριθμός των βουλευτών, των γερουσιαστών, των διαφόρων υπαλλήλων και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, μειωθεί κατά ένα τρίτο, όπως έχει προταθεί επανειλημμένα, θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο”, συμπλήρωσε ο Μαριάνο Μπέλλα.

“Πρόκειται για χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την μείωση των φόρων ή για την οικονομική στήριξη ενός, τουλάχιστον, εκατομμυρίου οικογενειών που ζει σε συνθήκες απόλυτης ένδειας”, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τομέα ερευνών της Εμπορικής Συνομοσπονδίας Ιταλίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε