Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Την επόμενη εβδομάδα το Φόρουμ Μεγαλυτέρων Οικονομιών

Ο ειδικός απεσταλμένος της Ουάσινγκτον για το κλίμα Τοντ Στερν
Ο ειδικός απεσταλμένος της Ουάσινγκτον για το κλίμα Τοντ Στερν
Οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν σύνοδο των μεγαλύτερων οικονομιών στις 18 με 19 Απριλίου στην Ουάσινγκτον.

 

Σκοπός των ΗΠΑ είναι να προωθήσουν τις συνομιλίες για μια παγκόσμια συμφωνία που θα έχει στόχο την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος της Ουάσινγκτον για το κλίμα Τοντ Στερν.
 
Το Φόρουμ των Μεγαλύτερων Οικονομιών (MEF), το οποίο βοήθησε στην παρότρυνση των χωρών που εκπέμπουν το μεγαλύτερο μέρος των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου να υποστηρίξουν τον στόχο για τον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας σε λιγότερο από 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, δεν έχει ως στόχο να αποτελέσει ένα φόρουμ διαπραγματεύσεων που θα αντικαταστήσει τον ΟΗΕ, σημείωσε ο Στερν, επαναλαμβάνοντας την αμερικανική πολιτική πάνω στο θέμα αυτό.
 
Η Ουάσινγκτον ελπίζει, όπως προσέθεσε ο Στερν, ότι οι συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το κλίμα το 2010 θα οδηγήσουν στην επίτευξη συμφωνίας για έξι σημαντικά ζητήματα, στα οποία περιλαμβάνεται η χρηματοδότηση των προσπαθειών των φτωχών χωρών για τον περιορισμό της ρύπανσης. Ωστόσο ο ίδιος σημείωσε ότι δεν είναι βέβαιος αν έως το τέλος του έτους θα καταστεί δυνατό να επιτευχθεί μια νομικά δεσμευτική συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
 
Παρατηρητές έχουν επισημάνει ότι το Φόρουμ των Μεγαλύτερων Οικονομιών και άλλες οργανώσεις θα αναλάβουν φέτος μεγαλύτερο ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα μετά τις χαοτικές συνομιλίες στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο, οι οποίες δεν κατέληξαν σε μια νομικά δεσμευτική συμφωνία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε